Незаконне відшкодування ПДВ на 37 млн грн упередили у ГНС Харківської області

07.11.2012 12:21 Влада
http://od.sts.gov.ua http://od.sts.gov.ua
У січні-жовтні поточного року суб’єктам господарювання Харківського регіону держава повернула ПДВ на суму 684 млн. грн.,

у тому числі 552,2 млн. грн. грошовими коштами на рахунки в банках та 131,8 млн. грн. – в рахунок погашення платежів з ПДВ.  При цьому, як повідомили в регіональній податковій, відповідно до поданих декларацій на бюджетне відшкодування ПДВ з початку року було заявлено 585,8 млн. грн., в тому числі  - 409,2 млн. грн. - на рахунки платників у банку, повідомили у прес-службі ГНС Харківської області.

Більше 10% (72,8 млн. грн.) від загальної суми відшкодування ПДВ повернуто в автоматичному режимі. Нинішнього року 19 підприємств області вже скористалися правом на «автомат».

«Бюджетне відшкодування ПДВ надає платникам податків можливість інвестувати у розвиток власного бізнесу. Саме тому податківці приділяють особливу увагу своєчасності проведення процедури відшкодування податку та зменшенню невідшкодованих залишків», - зазначають в ДПС у Харківській області.

Податківці розповідають, що загалом, за 10 місяців залишки невідшкодованих сум ПДВ зменшилися на 91,6 млн. грн. – з 280,5 млн. грн. до 188,9 млн. грн.

При цьому їм також  вдалося упередити незаконне відшкоджування ПДВ на загальну суму 37 млн. грн.

Автор: Администратор сайта