Отримання повістки. Військовий комісар Харківщини нагадав про відповідальність

07.05.2015 14:43 Влада
Що буде, якщо відмовитися від повістки, розповів кореспонденту "СК" тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін.

– Повістку ви маєте отримати особисто в руки. Вона складається з кількох частин. В одній вказано дату прибуття у військкомат і перелік речей, які необхідно із собою мати, - розповідає Юрій Калгушкін.

Друга частина – це корінець повістки, в якому особисто розписується військовозобов’язаний або призовник. Цей корінець залишається в районному військкоматі, а перша частина – у громадянина. Повістку можуть вручати у присутності представників органів внутрішніх справ, місцевих органів влади, представників ЖКК або сільських рад. Розписатися про отримання повістки може тільки та особа, якій належить з’явитися до військкомату.

У разі відмови від отримання повістки складається комісійний акт, який повинні засвідчити мінімум три особи, і якщо громадянин не з’являється згодом за повісткою, документи передаються до районного відділення внутрішніх справ для проведення розшукових дій щодо конкретного громадянина й подальшого віправлення у військкомат. У такому разі передбачено адміністративну відповідальність, а за обтяжувальних факторів – і кримінальну відповідальність. Постраждати можуть не тільки «ухильники», а й адміністративні службовці. Приміром, цього року до кримінальної відповідальності було притягнуто голову сільської ради Вовчанського району за невиконання посадових обов’язків.

Роман Шупенко, матеріал з газети "Слобідський край" № 53-54 від 07.05.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта