Питання Тимошенко дає поштовх до перегляду українського законодавства — правознавець

16.10.2013 12:48 Влада
http://vukajlija.com/ http://vukajlija.com/
Нюанси лікування ув'язнених за кордоном мають бути прописані законодавчо.

Ситуацію з можливим лікуванням Юлії Тимошенко в Німеччині прокоментував завідувач кафедри конституційного , муніципального та міжнародного права юридичного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна , кандидат юридичних наук Марк Воронов.

- Якщо дати можливість одній людині лікуватися за кордоном , то таке ж право необхідно надати й іншим людям , які відбувають покарання , незважаючи на те вища ця посадова особа чи пересічний громадянин . На мою думку , питання, що стосується лікування Юлії Тимошенко , політичне , а не юридичне. Це питання доброї волі тих людей , які можуть піти або не піти їй назустріч, - заявив Марк Воронов.

За словами правознавця, якщо такий прецедент буде мати місце , то у відповідне законодавство України потрібно буде внести зміни , які дозволять ув'язненим у визначених законодавством випадках мати можливість перебувати на лікуванні за кордоном. Повинен бути визначений перелік ув'язнених і список захворювань , у зв'язку з якими вони можуть виїжджати за кордон.

- Цей прецедент може дати поштовх для вдосконалення чинного законодавства . Така проблема існує. Тому вкрай важливо для збереження справедливості не тільки поставити « заслони » відтоку злочинних елементів , а й гарантувати притягнення до відповідальності осіб , які переховуються від правосуддя за кордоном, - підкреслив Марк Воронов.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта