Податкова: ювелірам та кур'єрам вигідно бути спрощенцями

11.07.2012 10:52 Влада
Переходу на спрощену систему оподаткування буде сприяти і набуття чинності з 01.07.2012 року Закону України від 24.05.12 р. № 4834-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм".

Як повідомляє прес-служба ДПС України в Харківській області, цим законом  надано право обирати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння (такі суб’єкти господарювання відносяться виключно до третьої групи платників єдиного податку зі ставкою податку у  розмірі 5%). Змін зазнали і ще деякі види діяльності, а саме уточнено, що платникам єдиного податку можна здійснювати реалізацію корисних копалин місцевого значення, кур'єрську діяльність та  діяльність з надання послуг зв'язку, що не підлягає ліцензуванню.

Кількість підприємців Харківщини, що обрали спрощену систему оподаткування зростає з кожним днем. І надалі зростатиме. Так, з початку року від загальної кількості підприємців, зареєстрованих у Харківському регіоні, що складає 189876 осіб, 60 % вже працюють на спрощеній системі оподаткування.

Крім того, у 2012 році до платників єдиного податку не застосовуються штрафні санкції за порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій, повноти сплати сум єдиного податку та адміністративні штрафи, передбачені за неправильність заповнення  книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат

Автор: Администратор сайта