Помилки у запрошеннях на вибори можна виправити до 22 жовтня

10.10.2012 10:08 Влада
http://kuban.kp.ru http://kuban.kp.ru
Про те , куди та у які строки звертатися виборцям у разі виявлення помилок у запрошенні на вибори, сьогодні розповіли у Будинку Рад.

- Згідно з календарним планом, затвердженим ЦВК, до 22 жовтня кожний виборець, який отримав запрошення та побачив у ньому якісь невідповідності, має право подати заяву до виборчої дільничої комісії. Комісія має негайно прийняти рішення та передати його до відповідний відділ ведення реєстру. Там будуть внесені правки та видані виправлені списки для проведення голосування, - розповів заступник голови ХОДА Василь Хома.

Заступник губернатора підкреслив, що люди, відповідальні за розповсюдження запрошень, мають не лише наголошувати на перевірці виборцями бланків, але й, у разі виникнення помилок, допомагати із написанням заяви та поданням її у відповідні органи.

За словами начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату обласної державної адміністрації Олександра Євсєєва, до дільничих виборчих дільниць Харківщини вже надійшло 719 заяв за два дні. Проте це явище є нерівномірним по районам області. Так, у Борівському, Двурічанському, Кегичівському, Лозівському, Чугуївському, Печенізькому районах досі не зафіксовано жодної заяви із посилкою у запрошенні. Є й позитивні приклади. У Люботині, Валках, Зачепилівці пройшли вже десятки звернень, і була проведена відповідна робота.

Нагадаємо, згідно із Законом "Про вибори народних депутатів України" кожен виборець повинен отримати іменне запрошення на голосування не пізніше, ніж за п'ятнадцять днів до голосування (цього року - до 12 жовтня включно).

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта