Порошенко: У Харкові виготовляють якісну продукцію для війська, але потрібен час

04.02.2015 14:28 Влада
Поки Україна не має часу нарощувати військову промисловість, тому за необхідності попросить допомоги у партнерів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого візиту до Харкова у вівторок, 3 лютого.

Він наголосив, що сьогодні українці мають абсолютно іншу армію, аніж мали навесні. За його словами, за час, який минув із вересня, коли були підписані Мінські домовленості, Україна змогла створити надійні рубежі оборони: перший і запасний. А на озброєння українських військових прийшла відремонтована та нова бойова техніка.

Петро Порошенко наголосив, що він є президентом миру, а не війни, разом із тим наша країна повинна мати можливість захистити себе, і не без допомоги закордонних партнерів. 

- Не маю жодного сумніву, що рішення щодо можливості постачання в Україну зброї буде прийнято як США, так і іншими нашими партнерами, бо ми повинні мати можливість себе захистити, - сказав Петро Порошенко. - Щоб добитися миру, ми повинні мати можливість себе захистити. Якщо ми будемо слабкі, то це нам не допоможе досягнути миру. Україну ніхто і ніколи не звинувачував у порушенні взятих на себе зобов'язань. Це завжди робила інша сторона.

Він додав, що Україна вже отримує поставки військового спорядження для оборони. Це зокрема засоби зв'язку, прибори нічного бачення, безпілотники, конрбатарейні радари, станції радіоелектронної боротьби. Усе це у свою чергу підвищує безпеку військовоих та є системою нелетального озброєння. Їхнє постачання значно підвищує боєздатність українських військ.

- Якщо нам буде потрібна летальна зброя, впевнений, нам ніхто не відмовить, - висловив переконання Президент України. - Сьогодні маємо і дуже ефективних власних виробників, зокрема на Харківщині, які виготовляють продукцію на порядок дешевше, але не нижчої якості. Просто нам не вистачає часу, аби розвернути повномасштабне виробництво. Аби підстрахуватися, ми маємо просити підтримки у наших партнерів.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта