Присяжнюк у Харкові: Мене критикують за "Рідне село"

25.04.2013 06:58 Влада
фото прес-служби ХОДА фото прес-служби ХОДА
Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк пройшовся по ярмарку у центрі Харкова.

Його супроводжують заступник губернатора Харківщини Юрій Сапронов та директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

Міністр прокоментував питання щодо реалізації програми "Рідне село" та розповів, чому його іноді критикують за цю програму.

- Двадцять років минуло з тієї пори, як скасували колгоспи, але нічого не запропонували замість них, - зазначив Микола Присяжнюк. - Тому проблема зайнятості людей на селі стоїть дуже гостро. Кожного року з мапи України зникає по 15 сел. Програма "Рідне село" покликана вирішити проблему зайнятості селян, створення кооперативів тощо. 

Міністр зазначив, що іноді його критикують за позитивну назву "Рідне село", оскільки українські села деградують. Однак міністр упевнений, що програма, яку розробило його міністерство, запрацює наповну і ситуація у селах зміниться на краще.

Довідка. В ярмарці беруть участь безпосередньо 20 виробників сільсьгосподарських товарів. Продають м'ясо птиці, свинину, яйця, борошно, крупи, молоко, молочні продукти, цукор, злакові продукти тощо. Ціни на ярмарку на 10% нищі, ніж у середньому по області.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта