Спекуляції навколо сланцевого газу вирішить місцевий референдум - Сергій Чернов

23.05.2013 14:34 Влада
http://www.fasttwitterfollowers.org http://www.fasttwitterfollowers.org
Законопроект «Про місцевий референдум» ухвалений Верховною Радою України у першому читанні. В разі прийняття закону, місцеві влади отримають змогу вирішувати локальні питання за допомогою референдуму на окремій невеликій території.

Як повідомив на кущовому семінарі-практикуму в Ізюмі голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, з огляду на те, що сьогодні в Україні є Закон «Про всенародний референдум», люди, які проживають у територіальних громадах різного рівня повинні мати право ініціювати також місцеві референдуми.

- Є питання загальнодержавні, і такі повноваження  - ініціювати референдум, щоб їх вирішити - мають державні і загальноукраїнські організації. І є питання локальні, місцевого значення, вирішення яких можна буде ініціювати чи то в якомусь районі чи в області чи на території сільської селищної чи міської ради, - говорить Сергій Чернов. -  Такий механізм давав би можливість знімати спірні питання. Для прикладу, прийнято рішення про розвідку сланцевого газу. Різні думки є: хтось за, хтось проти, хтось зрозумів, хтось не зрозумів, дуже багато спекуляцій навколо цього питання. Якби такий інструмент був, ми б ініціювали референдум для Харківської і Донецької області, Львівської і Івано-Франківської. Люди б дали свою відповідь, ми би поставили крапку і зняли всі спекуляції.

Документ підготовлений робочою групою з питань місцевої демократії та самоорганізації населення, яку очолює Сергій Чернов в рамках Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта