Основне завдання — забезпечити робочими місцями жителів Харківщини — Юлія Світлична

19.01.2017 16:00 Влада
Фото: mediaport.ua Фото: mediaport.ua
70 % промислових підприємств працюють сьогодні не тільки на іноземних інвестиціях, але й на вітчизняних.

Один із прикладів зацікавлення місцевим підприємством вітчизняних інвесторів — Харківський тракторний завод. Зараз на цьому підприємстві відновлюють комунікації, іде робота з організації фінансової діяльності, пошуку нових ринків енергозбуту. Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична під час зустрічі зі ЗМІ регіону.

"Маємо надію, що програма-мінімум для ХТЗ, а це 500 одиниць техніки та залучення до роботи до 2 тисяч людей, буде виконана", — сказала Юлія Світлчина.

За її словами, ХТЗ може буде залучене до виробництва не тільки сільськогосподарської чи комунальної техніки, але й оборонної, за умови відповідного державного замовлення.

"Взаємодія з Укроборонпромом дала можливість залучити 62 підприємства в програму імпортозаміщення. Також — 70  підприємствам брати участь у контрактах в оборонному виробництві. Вдалося налагодити роботу заводу ім. Малишева, який показує 273 % росту промислового виробництва порівняно з минулим роком. Основне завдання — забезпечити робочими місцями мешканців Харкова та області", -  підкреслила голова ХОДА. 

Юлія Світлична також повідомила, що буде ініціювати зустріч представників ХАЗу, ДП «Антонов» та Укроборонпрому щодо залучення в процес виробництва ХАЗу.

Тетяна Василець

Автор: Администратор сайта