Техогляд вантажівок слід відновити - заступник начальника ДАІ МВС

01.08.2013 08:58 Влада
http://www.zr.ru/ http://www.zr.ru/
Після скасування техогляду автотранспорту проблем на дорогах з аварійністю побільшало.

Під час особистого прийому громадян до заступника начальника Департаменту ДАІ МВС України полковника міліції Володимира Резнікова з цим питанням звернулося чимало громадян.

- Особисто я переконаний, що технічний огляд, особливо приватних вантажівок слід відновити, - розповів Володимир Резніков. - Часто буває, що ці вантажівки виходять в рейс в аварійному стані і несуть загрозу для життя, як автомобілістів, так і пішоходів. То колесо злетить, то борт відчиниться. Зараз з ініціативними групами громадян ми розглядаємо цю проблему і будемо звертатися до народних депутатів України.  

Нагадаємо, 5 липня 2011 року Верховна Рада ухвалила рішення про скасування техогляду. Президент України Віктор Янукович підписав закон 8 липня 2011 року.

Згідно із новими положеннями Закону, Державтоінспекція відсторонюється від контролю технічного стану транспортних засобів. Ці функції передаються суб'єктам господарювання. Також істотно спрощується порядок проходження обов'язкового технічного контролю для інших транспортних засобів.

Крім цього, скасовуються вимоги щодо обов'язкової наявності у водія дорожнього маршрутного листа і довіреності на управління транспортним засобом.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта