Військова реформа. У Міноборони розповіли, звідки планують взяти гроші

06.12.2013 12:34 Влада
http://www.belvpo.com/ http://www.belvpo.com/
У день День Збройних Сил України пропонуємо згадати про основні проблеми та здобутки військових, про військову реформу та що вона із собою принесе.

«Квартирне питання» – найгостріша соціальна проблема для військовослужбовців Збройних Сил України – як для пенсіонерів, так і для тих, хто залишаються у строю.

Лише в Харківській області на поліпшення житлових умов сьогодні чекають 2248 родин військовослужбовців. Державною комплексною програмою реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року на будівництво житла для військовослужбовців визначено фінансовий ресурс у сумі 1 млрд 200 млн грн.

Читайте також: Військова перспектива українських солдатів: гроші, житло та служба

Також Міністром оборони сьогодні вже затверджено «Програма переобладнання казарм для військовослужбовців за контрактом та молодших офіцерів Збройних Сил України».

– У рамках цієї програми побудовано підрядним способом і введено в експлуатацію на сьогодні п’ять об’єктів, – розповідає заступник міністра оборони України – керівник апарату Володимир Можаровський. – До кінця року планується переобладнати ще декілька казарм. У той самий час, тривають роботи з переобладнання під житло для розміщення військовослужбовців за контрактом 22 казарми на 3,5 тис. ліжкомісць власними силами особового складу військових частин.

Загалом же планується в найближчі два роки за рахунок переобладнання казарм та інших приміщень ввести в експлуатацію 67 об’єктів загальною місткістю 2700 блок-секцій для забезпечення житлом близько 11 тис. контрактників. Також Міністерство оборони України планує до 2017 року на продажі надлишкового нерухомого майна виручити 6–9 млрд грн для фінансування модернізації армії.

За інформацією, наданою оборонним відомством, реалізація нерухомого й іншого надлишкового майна, включаючи близько 28 тис. одиниць озброєння і військової техніки, здійснюватиметься через систему відкритих і публічних аукціонів, а отримані кошти буде використано для будівництва житла військовослужбовцям і вирішення інших соціальних проблем.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №145 від 05.12.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта