Ялинки без чіпів продають біля станції метро "Київська" у Харкові - Держекоінспекція

25.12.2012 06:57 Влада
http://www.0532.com.ua http://www.0532.com.ua
Держекоінспекція спільно з обласним управлінням лісового та мисливського господарства, ГУ МВС України в Харківській області перевіряє наявність на ялинках, що продаються, чіпів або клейма.

Державна екологічна інспекція у Харківській області, під час проведення рейдової роботи в районі станції метро «Київська» та по вулиці Грицевця в м. Харків, виявила порушення чинного законодавства. Підприємціпродають дерева за відсутності картки обліку (ордера), карантинних та радіологічних сертифікатів.

Держекоінспекція звернулася до Київського та Орджонікідзевського районних відділів Міністерства внутрішніх справ в місті Харків, щодо вжиття невідкладних заходів по недопущенню незаконної торгівлі новорічними ялинками на підпорядкованій території.

Також проводиться робота з перевірки транспортних засобів, щодо законності перевезення новорічних ялинок. Згідно Плану заходів Держекоїнспекції у Харківській області проводяться вибіркові цільові перевірки стану охорони молодняків у лісництвах Державного підприємства «Жовтневе лісове господарство» Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Держекоінспекція інформує, що згідно Постанови Кабміну України від 23 липня 2008 року «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» за зрублене хвойне дерево з діаметром стовбуру менш 10 см, передбачено відшкодування шкоди в розмірі 197,46 гривень, за дерево, з діаметром стовбура від 10 до 14 см. – 347,94 гривень, за дерево більш 14 см в діаметрі, шкода заподіяна державі складає 893,4 0 гривень. Сума штрафу за особливо цінні сорти хвойних дерев (туя, кипарис) збільшиться ще втричі.

Крім того, на порушника накладається адміністративний штраф в розмірі від 85  до 170 гривень.

Автор: Администратор сайта