Юлія Світлична очолила рейтинг діяльності голів ОДА Комітету виборців України

25.04.2017 12:45 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Рейтинг, складений за підсумками першого кварталу 2017 року, оприлюднили 25 квітня у ході прес-конференції.

Як зазначив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель, під час формування рейтингу враховувалися дані Державного комітету статистики щодо показників соціально-економічного розвитку регіонів. Також було проведено опитування регіональних експертів, які дали оцінку діяльності голів при вирішенні кризових ситуацій, щодо лобіювання інтересів регіону, допомоги армії тощо. Про це повідомляє ХОДА. 

«Як і за підсумками 2016-го року, рейтинг за перший квартал 2017-го очолила голова Харківської ОДА Юлія Світлична. Харківська область, за інформацією Державного комітету статистики, є лідером за соціально-економічним розвитком. Зокрема, область демонструє зростання темпів будівництва на 33 % (при загальноукраїнському 21 %), зростання промисловості - 2,6 % (по Україні - 0,4 %). Висока оцінка діяльності Юлії Світличної дана з боку експертів, зокрема, при вирішенні кризової ситуації в місті Балаклія, коли за незначний проміжок часу, завдяки злагодженій та скоординованій роботі керівництва області, було проведено евакуацію 19 тисяч жителів. Це найбільша евакуація з часів аварії на ЧАЕС», - розповів Олексій Кошель.

Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання створять на Харківщині — Юлія Світлична

Також, за його словами, експерти високо оцінили роботу ОДА щодо лобіювання інтересів регіону. Зокрема, в області було проведено виїзне засідання Бюджетного комітету Верховної Ради, де було ухвалено рішення залишати в регіоні частину ренти за надра - а це суттєві надходження до обласного бюджету. Також експерти високо оцінили роботу обласної адміністрації з учасниками АТО: на Харківщині - одні з найвищих показників з виділення земельних ділянок.

До першої п’ятірки рейтингу діяльності голів ОДА Комітету виборців України також увійшли голови Донецької цивільно-військової, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської ОДА.

Надалі під час формування рейтингу Комітет виборців враховуватиме результати діяльності голів ОДА у реалізації реформи децентралізації, проведенні енергомодернізації в області. Пізніше також виборці пильнуватимуть реалізацію в регіонах медичної, земельної, пенсійної реформ та проведення виборів до об’єднаних громад.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта