Завод імені Малишева демонструє, як Харківщина може реалізувати свій потенціал. Юлія Світлична

24.06.2017 07:00 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
23 червня голова ХОДА разом із секретарем РНБО Олександром Турчиновим та міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим відвідала головне оборонне підприємство області.

Вони поспілкувалися з керівництвом підприємства, ознайомилися з процесом виробництва бронетехніки та побачили танк у русі.

Секретар РНБО Олександр Турчинов подякував колективу підприємства за участь у захисті держави, а також відзначив роль голови ХОДА Юлії Світличної у відродженні заводу. Про це повідомляє ХОДА. 

«Вона постійно тут, опікується підприємством, допомагає у вирішенні проблемних питань», - зауважив Олександр Турчинов.

«Дійсно, ще два роки тому на заводі була скрутна ситуація. Але сьогодні ми маємо перспективні замовлення, виплачується заробітна плата, заборгованості перед працівниками немає. І якщо декілька років тому ми випускали 5 одиниць техніки на рік, то сьогодні завод випускає три одиниці техніки на місяць, - розповіла Юлія Світлична. - Я бачу динаміку розвитку підприємства та перспективу. Завдяки підтримці держави, профільних міністерств та РНБО, ми забезпечимо завод замовленнями та покажемо, як можемо реалізувати потенціал, який маємо».

Укуси кліщів і хвороба Лайма в області: коментар лікарів

Генеральний директор ДП «Завод ім. В. О. Малишева» Олександр Хлань розповів, що товарний випуск підприємства збільшився зі 140 млн грн у 2014 році до 3 млрд грн у 2017 році.

«Сьогодні ми бачили танк «Оплот» - це сучасний танк з абсолютно новою комплектацією. Якщо він стане на озброєння ЗСУ, це буде серйозне посилення нашої обороноздатності. Нам буде потрібний зворотний зв’язок з військовими, щоб ми могли вдосконалювати танк та робити його конкурентним на світовому ринку», - зауважив директор заводу.

Олександр Турчинов запевнив, що завод імені Малишева матиме державну підтримку та замовлення. Він повідомив, що в наступного року ЗСУ почнуть переходити на озброєння сучасною технікою. Зокрема, планується закупити для війська щонайменше 10 танків «Оплот».

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта