Зміни у депутатському корпусі облради та ситуація в області. Коментар Сергія Чернова

16.10.2014 09:27 Влада
Те, що відбувається у країні, не може не впливати на ситуацію і в Харківському регіоні. І це добре розуміють в обласній раді.

Та незважаючи на проблеми, вона намагається працювати стабільно, не скидаючи обертів, ухвалювати необхідні рішення для територіальної громади.

На думку голови Харківської облради Сергія Чернова, сьогодні будь-які зміни всередині депутатського корпусу сприймаються природними. Виходять депутати із фракцій, сьогодні 25 депутатів – позафракційні, 15 % обласних обранців мітять вище, балотуючись у народні. Однак це не заважає стабільній роботі виборчого органу.

– Перше, що ми повинні усвідомити, ми сьогодні – тил. А тил повинен бути надійним і працювати за тих, хто сьогодні на лінії вогню. Ті скептики, які вважають, що в такій ситуації не можна проводити реформи і кажуть, що потрібно дочекатися миру і остаточного вирішення проблеми – неправі. Кожний має займатися своєю справою, – переконаний очільник Харківської обласної ради.

І головне завдання для влади Сергій Чернов зараз бачить у тому, щоб економіка працювала і було все необхідне для захисту кордонів нашої країни, забезпечення Збройних Сил і для мирного життя не тільки на Харківщині, а й в інших областях. Усі зусилля як представницької, так і виконавчої влади повинні спрямовуватися першочергово саме на створення умов для роботи економіки всупереч існуючим проблемам.
– Ми сьогодні виконуємо і загальний, і обласний бюджети, маємо позитивну динаміку. Однак цього недостатньо. Багато з програм, які приймаються, зокрема, і на пленарних засіданнях обласної ради, несуть додаткове навантаження не тільки на обласний бюджет, але й на державний. Із початку року на цілі, пов’язані з обороноздатністю країни, зміцнення правоохоронних органів, ми направили з обласного бюджету близько 23 млн грн, – каже Сергій Чернов.

Скрутно виживати, але разом із тим, обласна рада не просить у керівництва країни виділення додаткових грошей. Усього лишень, що просять, – це координації роботи, яка має здійснюватися в Києві. Зокрема, щодо виділення адресної допомоги людям, які сьогодні вимушені переїхати на Харківщину. За офіційними даними, область прийняла понад 100 тис. переселенців, а за неофіційними – близько 250 тис. Лише 76 тис. людей офіційно звернулися до різних ланок влади. Вона цим людям зобов’язана допомагати. Але ця допомога також потребує додаткових затрат: високовартісні ліки, навчання 7,5 тис. дітей, забезпечення пенсіонерів, інвалідів в інтернатних закладах – це все те, на що не було передбачено коштів обласним бюджетом і що здебільшого фінансується саме державними програмами.

– Я бачу розгубленість і нерозуміння ситуації в профільних міністерствах. Та панікувати не можна. Так, багато галузей сьогодні працюють зі збоєм. У такій ситуації влада повинна постійно контактувати з підприємствами, спеціалістами, залучати науку, – висловлює своє бачення ситуації Сергій Чернов.

І бачить вихід у симбіозі науки й виробництва, які повинні дати рецепт, як вижити підприємствам: що буде там вироблятися, як знизити собівартість продукції, як зробити цю продукцію конкурентноспроможною, як змінити її з урахуванням вимог і стандартів Європейського Союзу, як просувати продукцію на нові ринки. За цим – робочі місця, заробітні плати, податки, благополуччя і стабільність у нашому регіоні.

Тетяна Лісна, матеріал з газети "Слобідський край" №122 від 11.10.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта