Чи знаєте ви, що молоко тамує спрагу та знімає стрес? ТОП напоїв-антиспрага

13.08.2014 14:37 Суспільство
svit24.net svit24.net
Влітку від спраги рятують напої, але не всі. Пропонуємо вам ТОП напоїв-антиспрага

 На першому місці – чай. І не  важливо, холодний він чи гарячий. Щоб утамувати спрагу, цього листового напою потрібно утричі менше, ніж води. Крім того, зелений чай містить досить велику кількість вітаміну Р, що позитивно впливає на судини, проте чорний чай краще тонізує за рахунок кофеїну, що міститься в ньому.

Друге місце посідає прохолодна столова мінеральна вода. Вона добре освіжає, поповнює в організмі втрачені з рідиною мінеральні речовини і відновлює сили. Якщо в неї додати часточку лимона або декілька ягід журавлини чи брусниці, це допоможе на довше позбутися спраги. А от пити воду з-під крана, а також крижану або очищену воду не рекомендується.

Третє місце в рейтингу віддано кисломолочним продуктам. Кефір, ряжанка, йогурт, що містять органічні кислоти, відмінно втамовують спрагу. До того ж, вони швидко засвоюються.

Якщо ж спека стає просто нестерпною, медики рекомендують випити стакан знежиреного або розбавленого водою молока – воно ще й добре знімає стрес. Молоко посіло четверту сходинку, розділивши її із соками та квасом. Причому краще впоратися з жагою допоможуть томатний, вишневий, грейпфрутовий, сливовий і апельсиновий соки, особливо якщо їх розбавити водою. Що стосується квасу, то не рекомендується пити газований напій, який продається у пляшках.

А от фруктові компоти, приготовані самостійно, пасуть задніх.

Тетяна Василець, матеріал з газети "Слобідський край" №95 від 09.08.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта