Ізюмська лікарня отримала оновлений оперблок і нове обладнання (ФОТО)

09.10.2012 10:11 Суспільство
Фото Ірини Гудзь Фото Ірини Гудзь

В урочистому відкритті реконструйованого операційного блоку в Ізюмській центральній міській лікарні взяв участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

- У 2010 році Харківська обласна державна адміністрація прийняла Програму розвитку охорони здоров'я на Харківщині, - повідомив Ігор Шурма. - Вона передбачала створення 10 міжрайонних центрів, розвиток притрасових лікарень. У першу чергу нашим завданням було створення абсолютно нової матеріально-технічної бази для збереження життя. Це стосується операційних блоків.

За словами Ігоря Шурми, на реконструкцію було витрачено 1 млн 400 тисяч грн із бюджетів різних рівнів. Також він повідомив, що за 2010- 2012 роки Ізюмська лікарня отримала майже 11 млн грн на проведення ремонтних робіт, закупівлю обладнання і витратних матеріалів.

У новому оперблоці проведений капітальний ремонт, обладнані 3 операційні, і палати інтенсивної терапії.

Загальна площа реконструйованих приміщень операційного блоку складає 348,2 кв. м. В ході реконструкції операційного блоку; створено нову систему вентиляції та кондиціювання повітря; проведена заміна систем подачі кисню та електропостачання та встановлені нові прилади освітлення всіх приміщень операційного блоку; проведена заміна санітарно-технічної системи та обладнання, використані сучасні оздоблювальні матеріали, що відповідають нормам дезінфекційної безпеки, замінені 8 вікон та 16 дверей.

За рахунок коштів обласного бюджету поставлено сучасне медичне обладнання для оснащення операційного блоку на загальну суму 328,85 тис. грн. (столи операційні, лампи безтіньові та ін.). Окрім цього, для лікарні закуплені 2 електрокардіографи 3-канальні на суму 20 тис. грн.

Також у цьому році в рамках субвенції з державного бюджету виділено 800 тис. грн. для проведення капітального ремонту акушерсько-гінекологічного та поліклінічного відділень.

З нагоди 200-річчя медичного закладу, до якого було приурочено відкриття оперблоку, на території лікарні відкрили памятний знак із зображенням ікони Божої Матері, помічниці у пологах. Його освятив благоєрей отець Богдан.

Нагадаємо, 5 жовтня після ремонту відкрився операційний блок у «Харківській обласній клінічній травматологічній лікарні». Під час відкриття Ігор Шурма повідомив про те, що до кінця року оперблоки відкриють в п'яти районах області.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта