Контрабандний мед продають у Харкові

21.08.2013 06:16 Суспільство
http://pchelkin.org http://pchelkin.org
На пасіці неподалік від Харкова працює ціла родина, а завідує всім жінка.

Оксані Фомиченко з Дергачівщини пасіка залишилась у спадок. Через похилий вік її батько не зміг і далі займатися бджолярством, тому 27-річна жінка вирішила спробувати, на свій страх і ризик, долучитися до цієї справи.

За словами Оксани, було дуже важко, незважаючи на те, що спочатку вуликів було мало. Але робота, як кажуть, затягла жінку, бо кожен день на пасіці готував цікаві відкриття.

– Мене, наприклад, здивувало те, що матка відкладає яйця, а подальшу стать личинки визначають через декілька днів бджілки-працівниці, коли наповнюють молочком чарунки, – розповідає молода бджолярка.

Пасіка Оксани розташована в Золочеві. Кожен день родина Фомиченків працює на своїй пасіці, де зараз 170 вуликів, отриманий мед вони жартома називають «контрабандним».

– Пасіка – на кордоні з Росією, тому наші бджоли летять в іншу країну, а звідти приносять іноземний мед, – сміється Оксана.

Своїм «міжнародним» медом Оксана Фомиченко пишається. За його допомогою вона вилікувала доньку, коли та була маленькою, від безсоння, а унікальна лікувальна мазь на основі воску є панацеєю для всіх родичів і друзів жінки. Рецепт мазі жінка привезла з монастиря.

– Я називаю цей винахід маззю Фур’є. Рецепт дуже простий: беремо віск, додаємо прополісу, домашню соняшникову олію та секретний інгредієнт, – таємничо посміхається жінка, не розкриваючи до кінця таємницю диво-мазі.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №99 від 20.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта