Купальний сезон у Харкові відкрито, але тільки на двох пляжах

05.06.2015 08:00 Суспільство
otdyh-kharkov.com.ua otdyh-kharkov.com.ua
Мешканців півторамільйонного мегаполіса готові прийняти лише два пляжі. Як зазначають експерти, тут вода відповідає санітарним нормам, а берег очищено.

Як повідомила головний санітарний лікар міста Ірина Зубкова, харків'янам рекомендують купатися на Журавлівці (Салтівка) та Безлюдівці (передмістя).

За її словами, купатися можна на пляжі в Журавлівському гідропарку, поблизу  ресторану «Млин» (орендар - ТОВ «Контакт Плюс»), і у водоймі Безлюдівського гідропарку.

Ці пляжі отримали санітарні паспорти, що говорить про те, що вода у водоймах біля цих пляжів відповідає нормам. Також там дотримані всі правила благоустрою - берег очищений від очерету, приведені до ладу туалети, упорядкована територія. Також на цих водоймах обладнані пункти надання медичної допомоги, повідомляє прес-служба міськради.

На пляжах Жовтневого та Журавлівського гідропарків, Основ'янської водойми, Олексіївського лугопарку і Петренківського водосховища купатися не рекомендується, оскільки в цих зонах відпочинку поки що не очищено дно пляжу, не працюють туалети, не виконано дератизацію території.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта