На харківських ринках шукали небезпечну хворобу

09.06.2017 13:40 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Через випадки захворювання людей на ботулізм в різних областях країни, на Харківщині посилили профілактичні заходів, які скеровані на ліквідацію стихійної торгівлі.

Про це повідомили на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

На виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Головне управління в Харківській області здійснює комплекс заходів щодо недопущення захворювань на ботулізм серед мешканців області.

"Станом на 7 червня фактів   реалізації   в’яленої риби виробництва ФОП Меркулов А.В., вживання продукції якого стало причиною захворювань в м. Києві,  на об’єктах Харківської області не виявлено, робота продовжується", - повідомили в управлінні.

Станом на 8 червня у області призупили обіг 65,86 кг рибної продукції, яка не відповідала вимогам чинного законодавства, до адміністративної відповідальності притягнуто два підприємця.

"З метою попередження захворювання на ботулізм наполегливо рекомендуємо не купувати продукти харчування на стихійних ринках, особливо рибу домашнього виготовлення, консерви, будь-які продукти невідомого походження. У випадку виявлення перших ознак харчового отруєння не займайтесь самолікуванням, а терміново зверніться до найближчої лікувальної установи за допомогою медпрацівників", - йдеться у повідомленні.

Відомі результати наркологічної перевірки прокурорів Харківщини

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта