Небезпечне захворювання все частіше вражає дітей харків'ян

07.04.2016 09:37 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У Харкові за 2015 рік було зареєстровано 5,7 тисячі хворих на цукровий діабет, з них вперше виявлено діабет у 3 тисяч 541 людини.

Про це повідомили в Харківському міському центрі здоров'я. За даними центру, серед дітей до 18 років в місті зареєстровано 361 хворий на цукровий діабет І типу (інсулінозалежні), в 2015 році цю хворобу вперше виявили у 48 з них (у 2014 році - 36 випадків).

Для надання амбулаторно-поліклінічної та стаціонарної спеціалізованої допомоги в Харкові створена структура ендокринологічної служби. Пацієнти з діабетом отримують допомогу в Харківській міській клінічній лікарні № 2 та її підрозділах. Серед них - центр «Діабетична стопа» та «Школа самоконтролю», в якій хворі проходять тижневий цикл навчання «Як жити з цукровим діабетом». Крім того, спеціалізована стаціонарна допомога дітям з ендокринною патологією надається в Обласній дитячій клінічній лікарні (вул. Озерянська (Муранова), 5), - передає сайт Харківської міської ради.

До причин виникнення цукрового діабету відносять спадкову схильність, ожиріння, захворювання підшлункової залози, стреси, вірусні інфекції (краснуха, вітряна віспа, епідемічний паротит та інші захворювання).

 Для профілактики захворювання потрібно дотримуватися раціонального харчування, бути фізично активним, відмовитися від шкідливих звичок, попереджати ожиріння. Лікарі радять обмежити і навіть повністю виключати з раціону продукти, що містять вуглеводи (наприклад, рафінований цукор), і їжу, багату тваринними жирами.
Довідка:

7 квітня відзначається Всесвітній день здоров'я. У цьому році він проходить під девізом «Переможемо діабет!».

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта