Реабілітаційний центр створять під Харковом

14.02.2014 07:00 Суспільство
http://medicina-germany.ru http://medicina-germany.ru
Центр з’явиться у Валківському районі.

Цього року в Україні розпочато програму ООН зі сприяння інтеграційній політиці для людей з інвалідністю. У рамках цієї програми і заплановано створити у Валках центр реабілітації. Він створюватиметься на базі вже існуючого фізіологічного відділення в районній лікарні. Для реалізації задуманого проекту необхідно придбати обладнання, облаштувати кабінети, що будуть зручними для надання соціальних послуг людям, які потребують реабілітації, тощо. 

Такий центр надаватиме послуги із загального оздоровлення з допомогою ручного масажу, фізіотерапевтичного лікування, оздоровлення в кабінеті лікувальної фізкультури з комплексом тренажерів. 

- Ми повинні використати всі можливості для забезпечення надання якісних медичних послуг валківчанам. Створення такого центру в нас у районі дасть можливість людям з обмеженими фізичними можливостями та тим, хто потребує реабілітації після тяжких хвороб, пройти курс лікування, не виїжджаючи за межі району, - розповів голова Валківської райдержадміністрації Олександр Холодний.

В Україні Програма впроваджуватиметься упродовж двох років (з 1 грудня 2012 року до 30 листопада 2014 року). Її бюджет складає 365 400 доларів США, які буде надано Партнерством ООН з питань реалізації прав людей з інвалідністю, а також ПРООН та ЮНІСЕФ.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта