Сироватка від ботулізму з'явиться в Україні

24.06.2017 08:00 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Лікарський засіб, який на сьогодні відсутній в Україні, завезуть як гуманітарну допомогу.

Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у інтерв'ю каналу Zik. Міністр зазначила, що України попросила у ПРООН та Червоного Хреста надати сироватки від ботулізму саме в якості гуманітарної допомоги, оскільки такі ліки не зареєстровані в Україні і їх не можна закуповувати легально.

- Сироватка не зареєстрована в Україні, її не можна закуповувати легально, але можемо привезти як гуманітарку. Чекаємо на цьому тижні, що прибуде, - сказала 21 червня Уляна Супрун. - Наразі в медичних закладах України сироватка від ботулізму відсутня.

Нагадаємо, за даними Українського центру з контролю та моніторингу захворювань МОЗ, в Україні з початку 2017 року всього зареєстрували 62 випадки ботулізму, у результаті яких постраждала 71 людина.

За останні три місяці через хворобу в країні померло дев'ять людей, повідомила заступник міністра охорони здоров’я України з питань євроінтеграції Оксана Сивак. За її словами, майже всі випадки пов’язані зі вживанням риби домашнього і промислового виробництва.

В Харківській області з початку 2017 року захворювань на ботулізм не зареєстровано. За період 2014-2016 років у Харківській області зареєстровано 17 випадків захворювання на ботулізм (у 2014 році постраждало десять осіб, 2015-му — чотири, 2016-му — три), з яких три закінчилися летально від вживання продукції домашнього виготовлення (річна риба сушена та в’ялена – у двох випадках та м’ясо яловичини тушковане консервоване – в одному).

Детальніше про те, чи прийде кір та ботулізм на Харківщину, читайте у статті.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта