Своє бачення формування госпітальних округів представили на Харківщині

03.08.2017 08:40 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Медична реформа вторинного рівня стосується багатопрофільної та стаціонарної медичної допомоги та передбачає утворення медичних округів.

Нагадаємо, у лютому Міністерство охорони здоров'я представило своє бачення створення округів. Згідно із цією схемою, у межах Харківської області повинно було утворитися чотири госпітальних округи.

- Ми були не згодні із цією кількістю, адже у окрузі повинно бути враховано і дорожнє сполучення, і щоб всі жителі округу мали рівноправну можливість за 60 хвилин доїхати до лікарні інтенсивного лікування, а лікарі - доїхати до робочого місця, -  зазначив радник заступника голови ХОДА Олександр Галацан.

23 березня у області була створена робоча група, яка почала із районів збирати пропозиції. Таких пропозицій надійшло близько двадцяти і на основі їх у області напрацювали своє бачення щодо формування госпітальних округів.

- Але найголовніше, ми намагалися створити таку схему, де б у кожному окрузі була приблизна кількість населення, - додав радник. - Також  важливо, що будь-яка людина, яка проживає в межах одного округу, може звернутися за допомогою до другого.

Також він додав, що мережа районних лікарень скорочуватись не буде, а в окрузі може бути декілька лікарень інтенсивного лікування.

Тож за такими напрацюваннями на Харківщині планують створити сім госпітальних округів. У перший входить вся територія міста Харків. Другий покриває Харківський район та місто Люботин (загальна чисельність 203 тисячі 556).

 До третього входять Богодухівський, Краснокутський, Коломацький, Валківський, Золочівський, Дергачівський райони (загальна чисельність 227 тисяч 747).

Четвертий - Зміївський, Нововодолазький, Чугуївський, Печенізький райони (загальна чисельність - 194 тисячі 361).

П'ятий покриє Великобурлуцький, Вовчанський, Шевченківський, Куп'янський, Дворічанський райони (загальна чисельність 188 тисяч 922).

Шостий - Сахновщинський, Красноградський, Лозівський, Близнюківський, Кегичівський та Зачепилівський райони (217 тисяч 183).

У Харкові відкриють новий офіс БТІ

У останній, сьомий, ввійдуть  Балаклійський, Ізюмський, Барвінківський, Борівський та Первомайський райони (загальна чисельність - 234 тисячі 714).

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта