Захворюваність на грип та ГРВІ в Харкові пішла на спад

01.02.2016 10:55 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, за вихідні захворюваність на грип і гострі респіраторні захворювання в нашому регіоні знизилася більш ніж удвічі.

«Протягом останніх трьох днів ми бачимо чітке зменшення звернень з приводу ГРВІ. Якщо три дні тому на екстрену медичну допомогу надходило близько 500 викликів на добу від мешканців міста Харкова та області, то за минулу добу надійшло близько 230 викликів. При цьому саме на неділю, як правило, припадає найбільша кількість викликів. Якщо на минулий понеділок у нас було 3 300 хворих, то на сьогодні ми зафіксували 934 випадки. Для медиків це переконливий показник того, що захворюваність зменшується», - розповів Олександр Галацан.

Він також повідомив, що згідно з даними обласного управління санітарно-епідеміологічної служби, епідпоріг в Харківській області не буде перевищений.

«Можливе перевищення епідпорога тільки в двох районах області - Борівському та Барвінківському, - зазначив Олександр Галацан. - Але там вжиті всі заходи для локалізації інфекції: закрито декілька навчальних установ, проводяться обходи домоволодінь медпрацівниками. У цілому, ситуація абсолютно керована».

За словами директора Департаменту охорони здоров'я, через спад захворюваності в області не плануються обмежувальні заходи.

«Рішення про призупинення навчального процесу в школах було прийняте в Харкові - і це виправдано. Таке обмеження дозволило перервати шляхи передачі інфекції, адже міські школярі користуються громадським транспортом, їздять у переповненому метро, відвідують місця масового скупчення, при цьому не користуються масками. В області такої потреби не було. Рішення про закриття приймалися точково, там, де це було необхідно», - зазначив Олександр Галацан.

Всього, за даними Департаменту охорони здоров'я ХОДА та обласної санепідслужби, з листопада в Харківській області на ГРЗ захворіли майже 101 тисяча чоловік. У 59 з них підтверджено грип АH1N1 (36 - діти). У результаті ускладнень грипу померло 11 осіб: 10 чоловіків і 1 жінка.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта