Вісім шкіл у Харківській області закрито на «карантин»

29.01.2020 18:08 Область Online
Фото: volodymyrets.city Фото: volodymyrets.city
Крім цього частково призупинено навчання ще в п'яти учбових закладах регіону.

Як повідомили «СК» в прес-службі Харківської облдержадміністрації, станом на 29 січня в регіоні через високу захворюваність на ГРВІ призупинено навчання у 12 школах — у Валківському районі (одна школа), у Великобурлуцькому (одна школа), у Зміївському (одна школа), у Дворічанському (чотири школи), у Куп'янському (по одному класу в двох школах), у Печенізькому (одна школа), у Шевченківському (з першого по четвертий класи в одній школі), в Пісочинської ОТГ (один клас в одній школі).

Також готуються вводити «карантин» в обласній школі «Обдарованість» у Харкові. Крім цього через скарлатину закрили один клас у школі Красноградського району.

Як повідомила директорка Шевченківського ліцею Тетяна Шмігельська, в закладі закрили вісім класів.

— Ми щодня звітуємо відділу освіти Шевченківської райдержадміністрації про кількість дітей, які зі слів батьків і за медичними показниками хворі на ГРВІ. Станом на 27 січня середній відсоток захворюваності в початкових класах становив 52%. І коли 27 січня ми відправили ці дані, то нам прийшла рекомендація призупинити освітній процес у всіх вісьмох класах початкової школи, що ми і зробили — класи закриті з 28 по 31 січня включно. В решті класів усе нормально, критичної ситуації немає.

Читайте також: Грип на Харківщині: в одному з районів перевищено епідпоріг

Автор: Володимир Олександров