Бронзові медалі – у зміївчан: як завершилася обласна першість з футболу

26.10.2020 14:50 Спорт
Фото зі сторінки Харківської обласної асоціації футболу у Facebook Фото зі сторінки Харківської обласної асоціації футболу у Facebook
До останнього туру чемпіонату Харківщини з футболу за третє місце боролися чотири колективи. Найкращі шанси на бронзу були у ФК «Зміїв», і «городяни» своєю можливістю скористалися на всі 100 %.

Сенсації не вийшло

Минулої суботи, 24 жовтня, завершився чемпіонат Харківщини з футболу серед аматорів. Найбільша увага любителів обласного футболу у 18-му турі була прикута до матчу в Змієві, де однойменний колектив приймав ФК «Первомайський». Зміївчанам для завоювання бронзи потрібно було перемагати, щоб не залежати від результатів конкурентів – «Лозової-Панютине», ФК «Богодухів» і первомайського «Квадро». А ці колективи зі свого боку сподівалися, що «Первомайський» зможе відібрати очки у зміївчан, але сенсації не відбулося.

Читайте також: Гра десятиріччя в Лозовій: як завершився передостанній тур обласної першості з футболу

Цікаво, що на цей матч первомайці вийшли у футболках «Змієва». За словами головного тренера зміївчан Сергія Пасічника, гості забули свою амуніцію, і господарям довелося давати свій виїзний жовтий комплект форми.

З перших хвилин матчу зміївчани взяли гру під свій контроль і відзначилися швидким голом на 9-й хвилині. Ще у першому таймі господарі подвоїли перевагу, а на початку другого – довели рахунок до розгромного, 3:0. У час, що залишився, зміївчани забили ще два м’ячі – 5:0.

Ця перемога означала, що «Зміїв» стає бронзовим призером обласної першості другий рік поспіль.

Туманне майбутнє

– Недооцінювання суперника не було, всі поставилися відповідально. У нас пішла гра з перших хвилин, і як ми хотіли, так і зіграли. Повністю контролювали гру. Ми забили швидкий гол і потім тримали м’яч під своїм контролем, – сказав Сергій Пасічник.

Головний тренер зміївчан оцінив виступ своїх підопічних у сезоні на четвірку.

– Завданням мінімум було потрапити в трійку, але думали, що будемо на другому місці. Головним фактором програшу боротьби за срібло стала шестиматчева безвиграшна серія (з 10-го по 15-й тури. – Авт.), а її причина – спад у команди, – зазначив фахівець.

За словами Сергія Пасічника, майбутнє команди наразі туманне.

– Плани на майбутнє взагалі не відомі, оскільки нас спонсорувала місцева РДА. А тепер буде створена Зміївська ОТГ, і як підуть справи, ми не знаємо, – пояснив тренер.

 «Богодухів» здивував

«Лозова-Панютине» в рідних стінах розгромила харківську «Арену» 4:0, що дозволило їй фінішувати на четвертому місці.

На мажорній ноті удалося завершити чемпіонат первомайському «Квадро», який удома приймав «Богодухів». Перед очною зустріччю команд розділяв один заліковий бал: богодухівці йшли п’ятими, первомайці – шостими.

Господарі відповідально поставилися до гри і вирішили долю п’ятого місця ще в першому таймі. В середині стартової половини гри, на 21-у хвилину, «Квадро» вів 4:0. У час, що залишився до відпочинку, команди обмінялися голами, а після перерви колективи м’ячів не забивали.

5:1 – розгромна перемога «Квадро», який завершив сезон п’ятим, а «Богодухів» – шостим.

– Ми налаштовувалися на важку гру, оскільки знаємо, що «Богодухів» – міцний суперник, вони теж боролися за п’яте місце. І ми дуже здивувалися, що вони так погано почали поєдинок – у перші 20 хвилин ми забили чотири голи і вирішили долю поєдинку. Напевно, вони переоцінили свої можливості і недооцінили нас. А може, вони подумали, що нам ця гра вже не потрібна, втім ми налаштовувалися тільки на перемогу, – зазначив асистент головного тренера «Квадро» Артем Черняєв.

Перейшли в клуби УПЛ

За словами Артема Черняєва, цей сезон залишив двозначні враження.

– З одного боку ми задоволені чемпіонатом, оскільки в цьому сезоні керівництво клубу виконало всі обумовлені перед чемпіонатом зобов’язання. Це дуже великий плюс. Нам надали всі умови, щоб команда могла працювати і перемагати, – хлопці були добре мотивовані преміальною системою, нам орендували бази для тренувального процесу, ми грали товариські матчі з лідером Другої ліги «Металом», ніколи не було проблем з виїздами тощо. Плюс наші три гравці перейшли в певні вікові команди клубів УПЛ – в «Інгулець» і «Минай». Це теж позитивний момент, – розповів асистент головного тренера.

Читайте також: Тренер «дядя Женя»: Пенсіонер із Зачепилівки безкоштовно навчає дітей футболу

А незадоволений він тим, що команда не виконала завдання, яке ставилося перед сезоном. У планах було потрапити в трійку призерів.

Тепер команда братиме участь у найближчому розіграші Кубка області і планує виступати в наступній обласній першості.

У ще двох матчах заключного туру харківський «Універ-Динамо» в рідних стінах обіграв валківський «Маяк» 3:1, а ще одна команда з обласного центру «Авангард» удома програла солоницівському «Енергетику» з Дергачівського району (0:2).

Автор: Савелій Мякушко