Чемпіонат Харківщини з футболу: невдалий тиждень динамівців

31.07.2018 10:38 Спорт
Фото: facebook.com/fcud.hnuvs Фото: facebook.com/fcud.hnuvs
Минулого тижня лідер групи В чемпіонату області з футболу, харківське «Універ-Динамо ХНУВС», проводив два матчі – перенесений і плановий. Несподівано команда з Першої столиці в поєдинках з «Лозовою-Панютине» і «Первомайським» розжилася всього одним очком, чим скористалися конкуренти, скоротивши відставання від лідера.

Минулої суботи, 28 липня, відбувся черговий, 15-й, тур чемпіонату Харківської області з футболу. Один з лідерів групи А, куп’янський «Металург», у рідному лігві приймав передостанню команду першості «Шевченкове». Господарі негостинно почали звітну зустріч, відкривши рахунок уже на 2-й хвилині. Відзначився Олексій Книш, який поклав початок майбутньому розгрому. Вже до перерви куп’янчани вели з непристойним рахунком 6:0, а після неї відзначилися ще двічі.

8:0 – легка прогулянка куп’янчан, а Книш записує на свій рахунок хет-трик.

Цікавий у плані результативності для глядачів матч вийшов у Змієві, де однойменна команда приймала ізюмський «Крем’янець». Команди почали цей поєдинок без розкачки – не встигла секундна стрілка зробити і три повні оберти, як гості відкрили рахунок у матчі. Але недовго грала музика на їхній вулиці – через дев’ять хвилин рахунок став рівним. А в другій половині першого тайму господарі ще розвинули успіх – вони тричі відзначилися до перерви пішли на відпочинок з комфортним для себе рахунком 4:1.

Після перерви команда-лідер довела свій гандикап до п’яти м’ячів, проте в кінцівці зустрічі гості таки відквитали два голи, установивши остаточний рахунок у матчі – 6:3.

«Газовик» з Дінця Балаклійського району в рідних стінах приймав харківську «Геліос-Академію», з якою розписав результативну нічию – 2:2. Гості з Першої столиці вирвали один заліковий бал на передостанній хвилині основного часу, постарався Іван Омеляненко.

Лідер групи В, харківське «Універ-Динамо ХНУВС», провів минулий тиждень зі знаком «мінус». Команда з обласного центру 25 липня в рідних стінах проводила перенесений матч  12-го туру проти «Лозової-Панютине». Динамівці гостинно почали цей поєдинок, давши супернику вийти вперед уже на 11-й хвилині, точний удар на  рахунку Михайла Шатрави. Господарі доволі швидко відповіли, і в середині першого тайму рахунок був рівним. Однак гості ще до перерви знову вийшли вперед – Шатрава оформив дубль.

У другому таймі гості вміло стримували натиск господарів, і йшло до того, що вони повернуться додому з максимальною кількістю очок – утім, ні. На третій компенсованій хвилині до основного часу Сергій Бортник урятував свою команду від поразки.

Однак у наступному матчі динамівцям уникнути фіаско не вдалося.

Харків’яни гостювали в Первомайському, де протистояли однойменному колективу. Господарі в першому таймі повели в рахунку, і їх мінімальна перевага протрималася до самої кінцівки поєдинку. І знову в матчі за участю динамівців був пізній гол, але тепер його забили не харків’яни, а їх суперники з Первомайського, які й здобули заслужену перемогу 2:0.

Осічками динамівців сповна скористалися їхні конкуренти – харківський «Металіст Юніор» і солоницівський «Енергетик». Команда з Першої столиці гостювала в одного з аутсайдерів першості, сахновщинського «Колоса». Підопічні Олександра Горяїнова доволі впевнено розібралися із суперником, вигравши 3:1.

Солоницівський «Енергетик» у рідних стінах приймав міцний валківський «Маяк» і зміг розгромити серйозного суперника – 3:0.

Таким чином, після 15 турів динамівці продовжують лідирувати з 29 очками. На два залікові пункти менше мають енергетики, на п’ять – «Металіст Юніор» і балаклійський «Цементник».  В останніх двох – на гру менше, ніж у харків’ян і солоницівців.

Після упущеної перемоги в Харкові «Лозова-Панютине» вдома приймала первоймайський «Квадро». Другий дубль за тиждень оформив Михайло Шатрава, який двічі відзначився з пенальті. Гості спробували врятувати матч, забивши в компенсований час, але на більше в них не вистачило  ні сил, ні часу.

Гольову «перестрілку»  влаштували в Слобожанському Зміївського району місцевий «Енергетик-Центренерго» і красноградський «Колос».  У першому таймі господарі повністю переграли суперника, пішовши на перерву з рахунком 4:0. Після 15-хвилинного відпочинку гості отямилися, але пізно. 6:4 – перемога залишилася за господарями.