Куп’янський «Металург» став чемпіоном Харківщини з футболу

13.10.2020 11:32 Спорт
Фото: hoff.org.ua Фото: hoff.org.ua
10 жовтня куп’янський «Металург» в останньому турі Першої ліги на виїзді обіграв балаклійський «Цементник». Це дозволило куп’янчанам вибороти золоті медалі чемпіонату Харківської області з футболу.

Вагомий крок «Авангарду»

Минулими вихідними пройшли матчі чергового, 16-го, туру чемпіонату Харківщини з футболу. Центральним матчем у Вищій лізі стало протистояння у Березівці Пісочинської об’єднаної громади, де харківський «Авангард» приймав «Лозову-Панютине». Перед очним протистоянням команда з обласного центру йшла на другому місці й випереджала найближчого конкурента, саме лозівчан, на три очки. 

Перемога «Авангарду» в цьому матчі практично гарантувала йому срібні медалі першості. І харків’яни зуміли зробити цей важливий крок назустріч другому місцю.

Голи у матчі в Березівці глядачі побачили тільки у другій половині гри, коли на 50-й хвилині гравець «Авангарду» Єгор Острік відкрив рахунок у зустрічі – 1:0. У середині тайму команді-лідеру вдалося подвоїти перевагу, забив Микола Рогулін. А за три хвилини до кінця основного часу матчу харків’яни довели рахунок до розгромного, відзначився Емере – 3:0.

Фото зі сторінки Харківської обласної асоціації футболу у Facebook

Завдяки цій перемозі «Авангард» практично виборов срібні медалі першості – щоб їх завоювати, харків’янам треба набрати один заліковий бал у двох матчах, що залишилися.

Поразкою команди «Лозова-Панютине» скористався «Зміїв», який перервав свою шестиматчеву безвиграшну серію. «Городяни» в рідних стінах приймали аутсайдера першості харківську «Арену», яку розгромили 3:0. Ця звитяга дозволила зміївчанам піднятися на четверту сходинку і підібратися до «Лозової-Панютине», яка йде третьою, на відстань одного залікового бала. До речі, це лише перша перемога зміївчан у другому колі змагань.

Читайте також: Тренер «дядя Женя»: Пенсіонер із Зачепилівки безкоштовно навчає дітей футболу

На третю сходинку після цього туру міг піднятися валківський «Маяк», однак замість цього він з четвертого місця опустився на п’яте. Трапилося це через втрату очок у Первомайському, в матчі проти тамошньої команди «Квадро». Валківчани активно розпочали звітний поєдинок і вже на 3-й хвилині вийшли вперед завдяки точному удару Олександра Комісарова – 0:1. Втім недовго гості були в статусі лідерів матчу. За чотири хвилини первомайці відновили паритет у матчі. «Квадро» заробив право на одинадцятиметровий удар, який реалізував Артем Гречихін – 1:1. На 15-й хвилині матчу валківчани вдруге в матчі зуміли вийти вперед, відзначився Костянтин Марченко. Наступного взяття воріт довелося чекати практично годину. На 70-й хвилині забив гравець господарів Олег Воловик, який і встановив кінцевий результат зустрічі – 2:2.

Тріумф куп’янчан

Замахнутися на бронзові медалі першості міг і «Богодухів». Для продовження боротьби за третє місце цій команді у рідних стінах потрібно було обігравати солоницівський «Енергетик» з Дергачівського району, але з цим завданням богодухівці впоратися не змогли. «Енергетики» виграли 2:0, забивши обидва м’ячі у першому таймі.

У ще одному матчі 16-го туру новоспечений чемпіон Вищої ліги харківський «Універ-Динамо» в рідних стінах повинен був приймати «Первомайський», втім матч не відбувся. Як повідомляє прес-служба харківського клубу, на їх електронну адресу надійшов офіційний лист від Харківської обласної асоціації футболу, в якому вказано, що команда з Первомайського на гру не приїде через фінансові труднощі. З огляду на це, динамівцям зарахували технічну перемогу 3:0.

Таким чином, після 16 турів «Універ-Динамо», який на початку цього місяця, 3 жовтня, оформив чемпіонське звання, набрав 42 очки. Другим іде «Авангард», в активі якого 32 залікові бали. На третьому місці розташовується «Лозова-Панютине» – у неї 26 очок. На бал менше, 25 очок, у «Змієва», що йде четвертим. Першу п’ятірку замикає «Маяк», у якого в скарбничці 24 залікові бали.

У Першій лізі визначився чемпіон – у Балаклії місцевий «Цементник» приймав куп’янський «Металург». Перед цим протистоянням команди одну від одної відділяли три залікові бали. Для оформлення золотих медалей балаклійцям вистачало і нічиєї, проте «металургам» потрібна була тільки перемога. І куп’янчани її і домоглися.

Вони перемогли 3:1 і у підсумку стали чемпіонами Харківської області серед команд Першої ліги.