Харківський «Металіст 1925» підсилився третім новачком

04.02.2019 17:15 Спорт
Фото: metalist1925.com Фото: metalist1925.com
Харківський «Металіст 1925» плідно готується до другої частини Першої ліги. Минулого тижня «жовто-сині» провели перший спаринг, а їх лави поповнив уже третій зимовий новачок.

2 лютого «Металіст 1925» провів перший тренувальний спаринг під час зимового міжсезоння. Спочатку харків’яни 30 січня мали в Полтаві зіграти проти житомирського «Полісся», утім через несприятливі погодні умови, а саме завеликий рівень води на полі навчально-тренувальної бази ФК «Полтава», цей матч було скасовано. «Жовто-сині» повернулися до Харкова, де минулої суботи на полі навчально-тренувального центру «Високий» провели спаринг проти своєї молодіжної команди «Металіст-Юніор». Про це повідомляє прес-служба харківського клубу.

Головна команда на поле вийшла змішаним складом (матч розпочали як ті, хто восени грав в основі, так і новачки команди) і здобула переконливу перемогу 6:2.

У цьому матчі за першу команду «Металіста 1925» зіграв і новачок Андрій Фаюк, про підписання якого було офіційно оголошено в перший день лютого. 25-річний нападник перебрався до Харкова з «Гірника-Спорту» (Горішні Плавні Полтавської області).

Андрій – вихованець одеського футболу. На професійному рівні грав за одеську «Реал Фарму» (45 матчів, 7 голів), новокаховську «Енергію» (29 матчів, 11 голів), тернопільську «Ниву» (17 матчів, 1 гол) і «Гірник-Спорт» (52 матчі, 9 голів). У «Металісті 1925» форвард виступатиме під 37-м номером.

Під час зимового міжсезоння Андрій став не першим новачком команди, а вже третім. До цього склад харків’ян попов­нили 25-річний лівий захисник Владислав Кравченко і 28-річний атакувальний півзахисник Ярослав Ямполь.

Владислав Кравченко – вихованець харківського футболу. Перший професійний контракт підписав у 2011 році з донецьким «Шахтарем». Із 2011-го по 2014-й грав за друголіговий «Шахтар-3», за який провів 81 поєдинок і забив 8 м’ячів. Улітку 2014-го став гравцем ФК «Полтава», за який протягом двох сезонів провів 43 поєдинки в Першій лізі та в Кубку Украї­ни. Із лютого 2016-го по грудень 2017-го захищав кольори харківського «Геліоса» (провів 58 матчів у Першій лізі).

Останнім клубом була луцька «Волинь», у складі якої Владислав зіграв 12 поєдинків. За харків’ян Кравченко гратиме під 5-м номером.

Третій новачок, Ярослав Ямполь, – вихованець куп’янського футболу. Першим професійним клубом став донецький «Шахтар-3» (саме в цій команді Ярослав провів найбільше матчів), звідти його віддали в оренду в луганський «Комунальник». Після цього в кар’єрі Ярослава був рік у Білорусі, де у складі столичного «Динамо» він став бронзовим призером у сезоні 2012 року. Повернувшись в Україну, Ямполь виступав ще за низку клубів, а у весняній частині сезону 2017/18 провів шість матчів в Українській Прем’єр-лізі за кропивницьку «Зірку».

Цього сезону у складі першолігового «Гірника-Спорту» зіграв 12 матчів. Загалом за більш ніж 10 років провів понад 200 матчів. «Металіст 1925» став ювілейним, десятим, вітчизняним клубом у кар’єрі гравця. У новій команді Ярослав обрав собі 8-й номер.

Цієї зими харків’яни не тільки запрошували нових виконавців, а й розставалися зі старими. Команду вже покинули Дмитро Сула, Дмитро Клімаков, Михайло Мазун, Назарій Шевченко, Дмитро Пріхна та Євген Терзі.

Читайте також: Зі спортивного майданчика – на знімальний. Атлети, які стали відомими акторами