Як харків’янам потрапити на Євро-2020

09.12.2019 17:30 Спорт
Фото: bookmaker-ratings.com.ua Фото: bookmaker-ratings.com.ua
Влітку наступного року чоловіча футбольна збірна України змагатиметься за один з головних футбольних трофеїв. Євро-2020 стартує 12 червня і триватиме місяць. Матчі проходитимуть у 12 містах 12 різних країн Європи. “СК” розбирався, як уболівальникам потрапити на Євро-2020.

Наразі відомі ім’я 20 учасників чемпіонату, ще чотири збірні будуть визначені після додаткового раунду плей-офф. Українці гратимуть у групі C разом з командою Нідерландів та Австрії, ім'я четвертого учасника дізнаємося вже навесні 2020 року. До нашої групи потрапить або Румунія, якщо виграє плей-оф Ліги Націй Шляху А, або переможець плей-оф Шляху D (Північна Македонія, Грузія, Косово або Білорусія).
Матчі групового етапу збірна України проведе 14, 18 та 22 червня. Першу гру українці проведуть в Амстердамі проти збірної Нідерландів. Другу та третю — в Бухаресті (поки що знаємо суперника лише на 22 червня — це Австрія).

У Бухаресті ціни на квитки коштуватимуть від 30 до 125 євро. В Амстердамі цінова політики дорожча: тут ціни на футбольні квитки стартують від 50 євро.

Якщо ви хочете “в живу” побачити футбольне дійство, то вже потрібно займатися цим питанням. Квитки на матчі чемпіонату можна буде придбати на сайті uefa.com, однак спочатку там же потрібно взяти участь в офіційній лотереї. Згідно з рекомендаціями УЄФА, першочергове право придбання квитків на матчі Євро-2020 за участю національної збірної надається офіційному фан-клубу. Якщо ви не є учасником фан-руху «Вірні збірній», то все одно можете подати заявку на придбання квитків, зареєструвавши себе як вболівальника України.

Процес подання заявок стартував 4 грудня та триватиме до 15.00 18 грудня. Спочатку потрібно зареєструватися на сайті, потім обрати категорію квитків (не більше чотирьох квитків на кожен матч збірної).
У січні 2020 року після проведення лотереї вам буде відправлено лист на електронну пошту з інформацією, успішна ваша заявка чи ні. Якщо відповідь позитивна, потрібно буде ввести дані вашої кредитної картки та оплатити квитки протягом певного періоду. Самі ж квитки вам надішлють у травні 2020 року.

Як повідомляє ФФУ, вболівальники зможуть подати заявки не тільки на квитки матчів групового етапу, а й за програмою Follow my Team («Слідуючи за моєю командою»), що дозволить їм відвідати поєдинки збірної на подальших етапах турніру. Якщо ж команда припинить виступи на певній стадії турніру, уболівальникам буде відшкодовано вартість відповідних квитків.

Як дістатися

Якщо ви вже вирішили їхати на Євро-2020, то придбання квитків на транспорт також не потрібно відкладати у довгу шухляду. Зазвичай дешевше квитки придбати заздалегідь, бо чим ближче до старту чемпіонату, тим вони дорожчі.

Як ми вже зазначали вище, перший свій матч збірна України проведе 14 червня в Амстердамі проти Нідерландів. Наразі з України до Амстердаму лише два прямі авіасполучення, щоправда вони не з дешевих. На момент публікації найдешевший такий квиток в обидва боки (без багажу) з Києва до Амстердаму коштував майже 29 тисяч гривень.

Можна значно заощадити, якщо обрати рейс з пересадкою. Тоді переліт з Києва до Амстердаму займе більше 10 годин. Але, наприклад, із пересадкою на Мальті авіаквиток в обидва боки можна придбати за 5 140 гривень. А ось у зворотному напрямку — понад 26 годин. З Харкова найвигідніша пропозиція - 7945 гривень в обидва боки (лише ручна поклажа) з пересадкою у Варшаві. Переліт Харків — Амстердам займе трохи більше 5 годин, зворотно — 9 годин.

Також можна комбінувати літак+автобус. Доволі зручний спосіб дістатися Амстердама – це авіарейси з України в Дюссельдорф чи Дортмунд, а далі на автобусі чи поїзді.

Наприклад, у Дортмунд з Харкова можна дістатися літаком за 3 години й 2700 гривень в один бік (тільки ручна поклажа). До міста можна доїхати на громадському транспорті за 3 євро. Автобусні квитки Дортмунд – Амстердам коштують від 19 євро.

Напрямок до Бухаресту дешевший за Амстердам. Наприклад, прямий переліт Одеса — Бухарест — Одеса коштуватиме 3092 гривні (з багажем).

З Одеси та Чернівців зручно до Бухаресту дістатися й на автобусі. Дорога займе близько 12 годин, з Чернівців квиток коштує 752 гривні, з Одеси — 800 гривень.

Між Україною та Румунією є й пряме залізничне сполучення. Квиток Київ-Бухарест коштує 2550 гривень (в дорозі майже 26 годин), щоправда потяг лише раз на тиждень — по п’ятницях.

Читайте також: ОСББ на Харківщині отримало гроші на енергомодернізацію

Андрій Соха