Десерти на зиму: полуничне варення-п’ятихвилинка

25.06.2020 18:06 Корисно
фото zira.uz фото zira.uz
Цю назву варення отримало тому, що вариться воно в три підходи, кожен з яких триває 5 хвилин, – таке варення виходить рідким, але з цілими плодами.

Знадобляться:
полуниця – 1 кг,
цукор – 1 кг.

Полуницю підготувати: помити, обсушити, видалити хвостики. Розділити на дві частини, першу викласти в посуд, засипати цукром, зверху – решту ягід і знову засипати цукром. Залишити так на кілька годин, щоб полуниця пустила сік.

Потім поставити посуд на маленький вогонь і довести до кипіння, варити 5 хвилин. Прибрати з вогню і дати охолонути. Знову довести до кипіння, варити 5 хвилин і знову прибрати з вогню. Повторити цю процедуру ще раз, тільки в кінці не остуджувати, а закатати в заздалегідь підготовлені баночки, перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.

Читайте також Рецепт дня: черешня в сиропі на зиму

Автор: Вероніка Добриня