Керамічні ножі в господарстві: поради до використання

Керамічні ножі в господарстві: поради до використання

Фото: blog.pokupon.ua

До них потрібно ставитися з пієтетом.

Такі ножі доволі тендітні, вони бояться падінь, серйозних ударів і перепадів температур. Їх не рекомендується мити в посудомийній машині, зберігати з іншими металевими і скляними предметами. До речі, завдяки наявності спеціального барвника і більш тривалій витримці в печі леза чорного кольору більш стійкі і тверді.

Різати керамічними ножами рекомендується тільки на спеціальних пластикових або дерев’яних дошках, скло й камінь як робоча поверхня під ними не годиться. Щоб не зіпсувати леза, не варто різати таким ножем заморожені і тверді продукти, кістки, лід.

Точити керамічні ножі виробники рекомендують тільки у професійних майстерень. Кількість заточувань одного ножа обмежена, зазвичай її вказують у супроводжувальних документах, там же позначена і частота заточувань.

Автор: Зоя Голіусова
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: