Готуємо домашню варену ковбасу з курячого м'яса — найпростіший рецепт

Готуємо домашню варену ковбасу з курячого  м'яса — найпростіший рецепт

фото slk.kh.ua

Ковбаса, приготована за цим рецептом — дуже ніжна, на вигляд — не відрізнити від магазинної і при цьому зовсім інший смак, без хімічних домішок і штучних барвників.

Знадобляться:
куряче філе – 400 г,
куряче стегно – 3 шт.,
бульйон – 350 г,
буряк (маленький) – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
лавровий лист – 1–2 шт.,
перець чорний горошком – 5 шт.,
часник – 2 зубчики,
сіль – 1–2 ч. л.,
перець чорний мелений – за смаком,
мускатний горіх мелений – 1–2 щіпки,
коріандр мелений – 1–2 щіпки,
желатин – 15–20 г.

Куряче філе і стегна промити, перекласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Як тільки вода закипить, злити першу воду, залити свіжу та знов довести до кипіння (якщо курка покупна, а якщо домашня, воду можна не зливати), прибрати пінку, зменшити вогонь, додати почищену цибулину, чорний перець горошком, лавровий лист, трохи посолити і варити на середньому вогні до готовності. Потім вимкнути бульйон, м’ясо вийняти і дати йому охолонути. Стегенця розібрати, відокремивши шкіру і кістки, а м’якоть і філе порізати невеликими шматочками.

Буряк почистити, розрізати навпіл, половинку натерти на дрібній тертці або подрібнити в блендері, потім віджати через марлю — для фарбування ковбаси знадобляться 1–2 ст. л. бурякового соку. Відлити 350 мл гарячого бульйону і розчинити в ньому желатин. Потім покласти в глибоку миску порізане куряче м’ясо, додати мелений коріандр і мускатний горіх, видавлений через прес часник, чорний мелений перець і сіль, влити бульйон з желатином, буряковий сік і подрібнити все в однорідну масу за допомогою блендера. За бажанням кількість спецій можна регулювати за смаком.

Якщо блендера немає, можна скористатися м’ясорубкою, тільки потрібно буде прокрутити м’ясо кілька разів або скористатися дуже дрібною сіткою, а потім змішати з желатином, соком та приправами і збити масу міксером, наприклад.


фото slk.kh.ua

Для надання форми ковбасі взяти півторалітрову баклажку з-під води, обрізати верх, промити її, викласти туди м’ясний фарш, трохи постукати дном об стіл, щоб утрамбувати масу, накрити зверху харчовою плівкою і поставити в холодильник на кілька годин (можна на ніч). Потім акуратно розрізати пляшку і дістати ковбасу. Домашня ковбаса з курячого м’яса готова.

Читайте також Рецепти найсмачніших домашніх біляшів: класичні, з картоплею і ліниві

Матерiaли по темі

Автор: Олеся Скачко