Готуємо на вечерю: картопля, запечена з гірчицею та спеціями

Готуємо на вечерю: картопля, запечена з гірчицею та спеціями

Фото: findfood.ru

Цей пікантний гарнір з картоплі можна подавати окремо, а можна до будь-якої рибної чи м’ясної страви.

Знадобляться:

картопля 1 кг,

часник сушений 2 ч. л.,

гірчиця – 2 ст. л.,

паприка мелена солодка – 1 ст. л.,

перець червоний гострий мелений – 0,5 ч. л.,

сіль, чорний мелений перець – за смаком,

соняшникова або оливкова олія – 50 мл.

Картоплю вимити, почистити і порізати скибочками-човниками. Відварити скибочки картоплі в киплячій воді не більше 2–3 хвилин. Змішати в мисці оливкову або соняшникову олію із сіллю, гірчицею і спеціями. З картоплі злити воду і перемішати її із соусом. Особливо крохмалисті сорти картоплі після відварювання можна промити холодною водою. Викласти картоплю в форму для запікання (її можна застелити пергаментним папером) і поставити її в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 40–45 хвилин, подавати краще гарячою.

Спробуйте також: Готуємо картоплю, запечену в помідорному соусі 

Матерiaли по темі

subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: