Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю

15.11.2024 17:20 Корисно
Фото: kamelena.com Фото: kamelena.com

Під час Різдвяного посту цей рецепт для родинної вечері може стати справжньою "швидкою допомогою": готується швидко, просто та підійде як гарнір та як самостійна страва. 

Знадобляться: 

  • рис – 150 г (1 склянка);
  • морква – 150 г; 
  • стебла селери – 150 г; 
  • томатна паста – 1–2 ч. л.; 
  • червоний гострий перець, сіль, чорний перець – на смак; 
  • олія для смаження.

Моркву почистити, дрібно нарізати або натерти на грубій тертці. Стебла селери нарізати невеликими шматочками.

У каструлю з товстим дном налити олію, викласти моркву, смажити 3 хвилини.

Додати селеру, перемішати, смажити 5–10 хвилин до м’якості овочів.

Додати томатну пасту, гострий червоний перець, сіль, перець. Всипати рис, перемішати.

Влити 3 склянки води, довести до кипіння та варити на слабкому вогні 15–20 хвилин (не перемішувати у процесі приготування). 

Раніше ми писали про два рецепти квашеної капусти, які стануть вашими улюбленими

Також ми писали, як додати у своє життя барв завдяки рецептам з гарбузом

Також ми давали рецепт цікавої пісної страви - плову з грибами