Незвичні рецепти: готуємо салат з оселедцем і яблуком

26.11.2020 18:12 Корисно
фото vkusnoiprosto.ru фото vkusnoiprosto.ru
Смачний салат з оселедцем – це не тільки звичний нам оселедець «під шубою». Якщо ви хочете спробувати щось нове і нетрадиційне, приготуйте салат з оселедцем, свіжими огірками і яблуком. Не лякайтеся цього поєднання продуктів, салатик виходить соковитим і незвичним на смак.

Знадобляться:
філе оселедця слабосоленого,
огірок – 1 шт.,
яблуко – 1 шт.,
картопля – 2–3 шт.,
яйце куряче – 1 шт.,
цибуля червона ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
французька гірчиця в зернах,
майонез (або несолодкий йогурт) – 70 г.

Овочі відварити в мундирі, остудити і почистити. Порізати кубиками, розміром приблизно по 1 см з кожного боку. Огірки помити, можна не зрізати шкірку, порізати тонкими брусочками. Філе оселедця краще порізати дрібно, особливо якщо риба дуже солона. Яблуко (краще вибирати кислуваті сорти) помити, зрізати шкірку, вирізати серединку з насінням, порізати невеликими кубиками. Викласти яблука в миску, додати майонез (або йогурт) і французьку гірчицю.

Перемішати все і залишити на 10 хвилин. За цей час яблука віддадуть свою кислоту заправці, що поліпшить її смак. Додати моркву і картоплю, порізане філе і дрібно порубане яйце, все добре перемішати. Дати салату настоятися хоча б хвилин 30 (в ідеалі можна 2–3 години). Подаючи на стіл, прикрасити тонкими півкільцями червоної цибулі.

Читайте також Сезонна страва: салат з яблуками, сиром і яйцем