Рецепт дня: готуємо гуляш з курки і грибів у томатній підливі

Рецепт дня: готуємо гуляш з курки і грибів у томатній підливі

фото iamcook.ru

Такий гуляш підійде абсолютно до будь-якого гарніру, гриби в ньому можна використовувати і сушені, і навіть мариновані, але найсмачніше, звичайно ж, буде зі свіжими грибами.

Знадобляться:
куряче філе – 300 г,
печериці – 300 г,
морква (середня) – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 2–3 зубчики,
борошно – 1 ст. л.,
сметана – 2–3 ст. л.,
томатна паста – 1 ст. л.,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелень свіжа (за бажанням) – кілька гілочок.

Печериці помити, обсушити і порізати невеликими скибочками. Куряче філе помити і порізати невеликими шматочками. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Розігріти на сковороді невелику кількість олії і обсмажити в ній овочі до м’якості, трохи посолити і поперчити. В окремій сковороді обсмажити на олії порізане куряче філе (смажити краще на сильному вогні, щоб шматочки відразу підрум’янились), потім додати порізані гриби, вогонь зменшити і готувати, поки грибний сік не випарується.

Читайте також Готуємо легкі морквяні котлети з манкою

Додати в сковорідку борошно, перемішати, потім перекласти вже готові моркву і цибулю, влити сметану, томатну пасту, трохи води, посолити і поперчити, знову перемішати. Дати масі закипіти, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати хвилин 10–15, періодично помішуючи. Потім у кінці готування видавити туди часник, тушкувати ще хвилин 5–7, прибрати з вогню і дати настоятися ще 10 хвилин. Подаючи на стіл, можна посипати порізаною зеленню.

Матерiaли по темі

Автор: Вероніка Добриня