Рецепт дня: готуємо щавлевий соус до смаженої рибки

09.06.2020 19:47 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Такий соус чудово доповнить м’ясні і особливо рибні страви завдяки своєму кислуватому смаку.

Знадобляться:
рибне філе – 300 г,
яйце – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
щавель – 100 г,
вершки (10 %) – 200 мл,
борошно – 1 ст. л. + для панірування,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
олія – для смаження.

Ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати, щавель помити і обсушити, теж дрібно порізати. На невеликій кількості олії спочатку обсмажити до прозорості цибулю, посолити і поперчити, потім додати порізаний щавель, влити трохи води (2–3 ст. л.) і тушкувати приблизно 2–3 хвилини.

Далі влити вершки, дати їм нагрітися, додати борошно і дуже швидко перемішати, щоб не було грудочок. Довести до кипіння на повільному вогні, помішуючи, потім прибрати з вогню. За допомогою блендера або будь-яким зручним способом подрібнити масу в пюре. Соус готовий.

Рибу помити, обсушити, порізати порційними шматочками, посолити і поперчити. Потім кожен шматочок спочатку в борошні обваляти, затим в яйце умочити і обсмажити на олії з обох боків. Подавати на стіл разом із щавлевим соусом.

Читайте також Рецепт дня: капустяний шніцель