Рецепт дня: готуємо сирно-малиновий десерт

Рецепт дня: готуємо сирно-малиновий десерт

Фото russianfood.com

Вродила малина? Тоді є прекрасна можливість зробити не тільки заготовки на зиму, а й величезну кількість смачних десертів. Почнемо з ніжного сирно-малинового десерту без випікання.

Знадобляться:
малина – 400 г (+100 г для прикрашання),
кисломолочний сир – 500 г,
сметана (жирна) – 200 г,
вівсяне печиво – 300 г,
вершкове масло – 200 г,
желатин – 30 г,
цукор – 130 г (+ 4 ч. л. у желе),
цукор ванільний – 10 г,
вода – 300 мл.

Желатин розділити на дві нерівні частини – 20 г і 10 г і кожну залити прохолодною водою для набухання. Вівсяне печиво подрібнити в крихту і змішати з розм’якшеним вершковим маслом в однорідну масу. Дно роз’ємної форми застелити пергаментом, викласти щільно вівсяно-масляну масу на дно, розрівняти і поставити в морозилку приблизно на 10 хвилин.

Поки маса застигає, збити міксером або блендером сметану, кисломолочний сир, 300 г малини, цукор і ванільний цукор. Трохи підігріти 20 г набухлого желатину на водяній бані і влити в сирну масу, ще раз усе збити блендером, щоб желатин добре перемішався. Дістати форму з морозильної камери, вилити половину сирної маси в форму, зверху розкласти частину ягід малини. Залити зверху сирною масою, вирівняти поверхню і знову поставити форму в морозилку на 30 хвилин. У сотейник насипати 100 г малини, 4 ч. л. цукру і влити 300 мл води. Довести до кипіння, потім вимкнути вогонь і дати ягідному компоту охолонути. Процідити теплий компот через сито, додати розведений на водяній бані желатин (останні 10 г), перемішати.


фото russianfood.com

Знову дістати форму з морозилки, викласти малюнок з ягід і залити тонким шаром желе. Прибрати в холодильник на 10 хвилин. Потім дістати, залити зверху останнім желе і поставити в холодильник на кілька годин, можна на ніч. Перед подачею на стіл дістати з форми і викласти на блюдо.

Читайте також Соус з аґрусу: смачне доповнення до м'ясних страв

Матерiaли по темі

subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: