Рецепти консервації: закриваємо помідори у виноградному листі на зиму

02.09.2020 18:32 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Дуже цікавий рецепт консервованих помідорів. Готувати їх нескладно, а в результаті виходить смачна і оригінальна закуска.

Знадобляться:
помідори (невеликі) – 12 шт.,
виноградне листя – 25 шт.,
часник – 1–3 зубчики,
вода – 550 мл,
сіль – 1–2 ст. л.,
цукор – 1–2 ст. л.,
оцет 9 % – 1 ч. л.,
перець горошком – 5–6 шт.,
запашний перець – 1–2 шт.,
парасолька кропу – за бажанням.

Помідори помити і проколоти зубочисткою в ділянці плодоніжок. Часник почистити. Виноградне листя помити, скласти в тарілку і залити окропом на 5 хвилин – це потрібно, щоб листя розм’якшилося. Потім воду злити, а листя остудити. Краще, звичайно, використовувати листя сортів білого винограду, але підійдуть і інші будь-якого їстівного сорту. Потім на дно банки покласти 1–2 листочки винограду, можна також додати парасольку кропу і зубчик часнику.  

На дошці нахлистом покласти 2 виноградні листочки яскравим боком униз, по центру помістити помідор і загорнути його в листя. Загорнуті помідори скласти в банки. Інший, легший, спосіб – помідори не треба загортати в листя, а просто перекласти виноградним листям, і такі томати обшпарювати окропом не обов’язково.

У каструлі закип’ятити воду, залити нею помідори в банках до горлечка, накрити кришками, укутати рушником і залишити на 30 хвилин. Через годину злити воду назад у каструлю, додати сіль і цукор, прокип’ятити 2 хвилини, потім додати оцет. Киплячим розсолом залити помідори, закатати банки, перевернути і укутати, дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Читайте також Консервуємо помідори: з яблуками та без оцету