Сезонна страва: дієтична окрошка з адигейським сиром

23.08.2020 16:06 Корисно
Фото: https:lifestyle.24tv.ua Фото: https:lifestyle.24tv.ua
Окрошка буває різною, зокрема її можна готувати навіть без м’яса або ковбаси, роль яких у даному рецепті виконує адигейський сир. Виходить теж дуже смачно.

Знадобляться:

сир адигейський – 200 г,

яйця – 4 шт.,

огірки – 1–2 шт.,

свіжа зелень (будь-яка) – за смаком,

зелена цибуля – кілька пер,

кефір (або будь-який кисломолочний рідкий продукт) – 1–1,5 л,

гірчиця – за бажанням (на смак), сіль – за смаком.

Яйця відварити й остудити, почистити і дрібно порізати. Адигейський сир і огірки порізати на кубики, зелень і пера цибулі помити, обсушити й теж дрібно порізати. З’єднати всі продукти, перемішати, посолити. Розкласти в тарілки, залити зверху кефіром, для додаткового смаку можна додати трохи гірчиці – і можна подавати на стіл. Якщо хочеться окрошку зробити поживнішою, можна додати відварену картоплю.

Спробуйте також: Холодні перші страви: готуємо таратор на кефірі та суп з крабовими паличками