Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак

21.02.2024 17:20 Корисно
Фото: denzhyttya.pp.ua Фото: denzhyttya.pp.ua

Цей неймовірно смачний, легкий та водночас бюджетний супчик може стати у пригоді кожній господині. Він поживний, але не потребує м’яса, а його витончений смак сподобається всім, хто полюбляє незвичну їжу. Поєднання зелені з вершковим смаком сиру та олії робить такий суп неперевершеною стравою. 

Знадобляться: 

  • 100 г твердого сиру 
  • 100 г вершкового масла
  • одне свіже куряче яйце 
  • один солодкий болгарський перець (краще червоного кольору) 
  • одна велика морква 
  • одна головка цибулі середнього розміру
  • 3–4 картоплини
  • невеликий пучок будь-якої зелені
  • рафінована олія (для смаження) 
  • пшеничне борошно (скільки забере тісто)

Готуємо тісто для сирних кульок. Твердий сир натираємо на дрібній тертці та перекладаємо у глибоку миску. Вершкове масло (це половина стандартної пачки) заздалегідь дістаємо з холодильника: воно має бути дуже м’яким. 

У миску із сиром додаємо м’яке вершкове масло, вбиваємо одне куряче яйце. Потім додаємо стільки пшеничного борошна, щоб вийшло круте тісто, з якого можна буде скачати кульки. 

Раніше ми писали, які страви з селери можна приготувати .

Пучок зелені промиваємо, струшуємо надлишки вологи, рубаємо дрібно ножем. Відправляємо зелень у миску із сиром. Можна використати і сушену зелень. 

Замішуємо круте тісто, збираємо його в грудку. Можна цей етап узагалі зробити заздалегідь – наприклад, за дві години, та покласти тісто до холодильника, загорнувши його у харчову плівку: так воно буде краще ліпитися. 

Поки тісто «відлежується» у холодильнику, підготуємо овочі. Очищену моркву промиваємо та натираємо на великій тертці. Головку цибулі очищаємо і нарізаємо якомога дрібніше. Картоплю промиваємо, очищаємо і нарізаємо так, як зазвичай ріжемо на суп. 

Великий солодкий болгарський перець очищаємо від насіння та перегородок, нарізаємо великими кубиками. Найкраще використовувати перець червоного кольору: він має дуже гарний вигляд у супі. 

У каструлю наливаємо три літри води, ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Після закипання воду солимо, викладаємо туди нарізану картоплю і залишаємо її варитися. 

А ще ми писали, як використати рис з «гуманітарки» для чищення суглобів

На розігріту сковороду наливаємо невелику кількість олії, викладаємо туди цибулю та моркву і трохи обсмажуємо. Додаємо до овочів болгарський перець, перемішуємо та обсмажуємо ще кілька хвилин, до м’якості овочів. 

Готову засмажку відправляємо в каструлю з картоплею. Перемішуємо та продовжуємо варити до напівготовності картоплі. 

Тим часом робимо сирні кульки. Відщипуємо по невеликому шматочку тіста, скачуємо кульки діаметром по одному сантиметру і викладаємо на блюдо. Суп обов’язково скуштуємо на смак: якщо є потреба, солимо і перчимо.

У каструлю по одній викладаємо сирні кульки, перемішуємо і чекаємо, поки вони спливуть. Після цього накриваємо каструлю кришкою, варимо ще п’ять хвилин і вимикаємо плиту.

Суп залишаємо настоятися 10 хвилин під кришкою, а потім розливаємо по тарілках і подаємо на стіл.

Подавати такий суп краще з часниковими грінками: вони чудово гармонують із сирним смаком. 

Автор: Ірина Мнішек