Сезонна страва: суп з ревеню

03.06.2020 18:32 Корисно
Фото: kulinarochka2013.ru Фото: kulinarochka2013.ru
Це – смачний і корисний суп для ситного обіду. Засмажку в цьому рецепті не треба робити, усі овочі просто відварити в бульйоні. За бажанням у супчик за смаком можна додавати сметану.

Знадобляться:

листя ревеню – 5–10 шт.,

картопля (велика) – 2–3 шт.,

цибуля ріпчаста – 1–2 шт.,

зелена цибуля – кілька пір’їн,

зелень (будь-яка свіжа) – пучок,

бульйон курячий – 1,5–2 л,

яйце – 3–6 шт.,

сіль – за смаком,

сметана (за бажанням) – для подачі.

Листя ревеню помити і дрібно порізати. Картоплю і цибулю почистити, картоплю порізати невеликими кубиками, цибулю – теж дрібними кубиками. У готовий бульйон (він повинен бути киплячим) додати подрібнену картоплю, порізану цибулю і ревінь, посолити за смаком і варити до повної готовності овочів – приблизно 15–20 хвилин. Потім всипати порізану зелень і варити ще 5 хвилин. Відварити яйця, почистити, розрізати їх на половинки або на чотири часточки. Подаючи суп на стіл, у кожну тарілку покласти або половинку, або кілька часточок яйця. Ревінь також можна замінити ще щавлем.

Читайте також: Сезонна страва: пиріжки з ревенем