Страви з овочевими консервами: готуємо з квасолею, горошком і кукурудзою

05.12.2021 16:00 Корисно
vidaativa.pt vidaativa.pt
Коли ми підходимо в магазині до полиць з овочевими консервами, то частіше за все вже знаємо, що й куди піде. Горошок — звичайно, олів’є. Кукурудза — салат з крабовими паличками. Квасоля в томаті — для борщу, без томату — то вже для вінегрету чи його бурякових «родичів».

Але ж цими стравами використання таких напівфабрикатів не обмежується, овочеві консерви дозволяють урізноманітнити наше меню без зайвих заморочок з приготуванням, як то кажуть — можливі варіанти. Величезною перевагою використання цих продуктів є те, що продукти не потрібно відварювати — а квасоля, горох і кукурудза доволі примхливі з цієї точки зору. І ми впевнені, що хоча б одна — а сподіваємося, що й усі — страви, приготовлені за нашими рецептами, сподобаються і ввійдуть до повсякденного меню.

 

Картопляний суп

Фото: alimero.ru

На обід порекомендуємо приготувати цей смачний картопляний суп з консервованою кукурудзою. Смачно й корисно.

Знадобляться: бульйон — 2,5 л, картопля — 600‒700 г, кукурудза консервована — 650‒700 г, цибуля ріпчаста — 1 шт., морква — 1 шт., білий корінь (петрушка, пастернак, селера) — 1 шт., масло вершкове — 2‒3 ст. л., спеції (за смаком) — 0,25 ч. л., зелень (до вподоби) — 0,5 пучка.

Картоплю очистити, нарізати великими кубиками або на 4‒6 частин. Поставити на вогонь каструлю з бульйоном довести до кипіння, вкинути в нього нарізану картоплю й варити на середньому вогні до напівготовності (близько 10 хвилин). Очистити цибулю, моркву та білий корінь, нарізати все соломкою. Розігріти сковороду, розтопити на ній вершкове масло, викласти в нього нарізані овочі й пасерувати на середньому вогні, помішуючи, до напівготовності (2‒3 хвилини). Потім перекласти спасеровані овочі в бульйон до картоплі і варити все разом 5‒10 хвилин. Відкрити баночку консервованої кукурудзи і перекласти її разом з відваром у каструлю, додати сіль, спеції. Варити суп із кукурудзою на найменшому вогні під кришкою ще 10‒15 хвилин, до готовності, після чого відставити й дати настоятися хвилин 20. Помити і дрібно нарізати зелень, посипати нею суп у тарілках при подачі.

 

Салат з квасолею і грибами

Фото: 1000.menu

Цей салат поживний і не надто обтяжливий з точки зору витраченого на його приготування часу. А мариновані огірки та гриби збагатять його смак і додадуть пікантної ноти всій страві.

Знадобляться: червона квасоля без томату — 1 банка, огірки мариновані — 3 шт., огірки свіжі — 1 шт., цибуля ріпчаста — 1 шт., м’ясо варене — 250 г, гриби мариновані — 250 г, часник — 2 зубки, майонез — за потребою.

Цибулю нарізати півкільцями, мариновані огірки — дрібною соломкою. Змішати цибулю з огірками й залишити на 15 хвилин, за цей час цибуля просочиться маринадом, посмачнішає, з неї піде гіркота. Порізати дрібно м’ясо, гриби, свіжий огірок. Усе з’єднати, додати цибулево-огіркову суміш і добре перемішати. З квасолі злити рідину, викласти її до інших продуктів і знову ретельно перемішати. У невелику порцію майонезу додати пропущений через часникодавку часник, розмішати до однорідності, додати до салату. Далі додати майонез ‒ стільки, щоб салат набув бажаної консистенції.

 

Рибний рулет із зеленим горошком

Фото: vkus-landia.ru

Для такої закуски можна взяти практично будь-яку не костисту сухувату рибу. Готується рибний рулет легко і просто, а на столі має дуже апетитний вигляд. А ще він зручний для подачі — охолоджений рулет акуратно ріжеться та не кришиться.

Знадобляться: філе риби — 500 г, яйця — 1 шт., горошок зелений консервований — 5‒6 ст. л., морква — 1 шт., часник — 2 зубки, лимон — 1 шт., сіль — за смаком, перець чорний мелений — за смаком, желатин — 1 ст. л.

Рибу вимити, обсушити, пропустити через м’ясорубку або подрібнити у блендері. Часник очистити, пропустити через часникодавку, додати до риби. Лимон обдати окропом, натерти 1 ч. л. цедри, вичавити 1 ст. л. лимонного соку. Моркву нарізати на дрібні кубики. Змішати рибний фарш, цедру, сік, яйце й додати зелений горошок і моркву. Отриману масу посолити, додати перець, ретельно перемішати. Перекласти масу на харчову плівку, сформувати рулет, щільно обгорнути його плівкою, краї зав’язати ниткою. Підготовлений рибний рулет помістити на 30 хвилин у холодильник. Охолоджений рулет покласти у киплячу воду і варити 20 хвилин при слабкому кипінні, не знімаючи плівки. Потім витягнути рулет з води й покласти під легкий гніт до охолодження. Перед подачею з рибного рулету зняти харчову плівку, нарізати порційними шматочками, прикрасити лимоном і зеленню.

 

Свинина з квасолею в томатному соусі

Фото: food.obozrevatel.com

Свинина з квасолею в томатному соусі — смачна, красива й дуже поживна страва. Готується просто, з нею впорається навіть не надто досвідчений кулінар.

Знадобляться: свинина нежирна — 700 г, олія — 30 мл, цибуля ріпчаста — 1 шт., морква — 1 шт., вода — 1 склянка, квасоля біла в томатному соусі — 300 г, перець болгарський солодкий — 1 шт., часник — 2 зубки, сіль морська — за смаком, перець чорний мелений — за смаком, зелень (петрушка, кріп або інша за вподобанням) — 10 г.

Порізати свинину на невеликі шматочки, орієнтовно 3×3 см. У сотейнику розігріти олію, покласти в неї нарізане м’ясо, обсмажити його до утворення рум’яної скоринки. Цибулю нарізати на півкільця, додати до м’яса. Моркву нарізати дрібною соломкою або натерти на тертушці для корейської моркви, потім також додати до м’яса. Коли все разом трохи обсмажиться, влити воду, накрити каструлю кришкою і тушкувати на слабкому вогні до готовності свинини — час залежить від якості м’яса. У разі потреби додати ще трохи води. Коли свинина стане м’якою, додати квасолю, посолити й поперчити, враховуючи, що квасоля й соус уже містять сіль і перець. Болгарський перець нарізати соломкою і додати до м’яса з овочами. Перемішати все, закрити кришкою каструлю і варити ще хвилин 15 на слабкому вогні. Кількість соусу слід постійно контролювати, за потребою додати ще води або, якщо є, бульйону. Коли страва буде вже готовою, додати подрібнені часник і зелень, перемішати, довести все до кипіння, накрити кришкою і відставити каструлю. Потримати хоча б хвилин 20, щоб настоялася — і можна подавати.