Смачний млинцевий пиріг з куркою та овочами

19.03.2020 20:00 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Дуже смачний і ароматний пиріг, приготований з млинців, курячого м’яса та овочів. Такий пиріг можна приготувати як закуску або на вечерю.

Знадобляться:
молоко – 500 мл,
борошно – 1 склянка,
яйце – 2 шт. + 1 шт. (для начинки),
куряче стегенце – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
розпушувач – 1 ч. л.,
олія – для смаження + 3 ст. л. для млинців,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Стегенце відварити в підсоленій воді, остудити. Приготувати млинцеве тісто: у мисці збити 2 яйця, влити в миску 3 ст. л. олії, молоко, перемішати. Додати просіяне борошно, розпушувач і збити масу вінчиком. Тісто за консистенцією повинне вийти як рідка сметана. Розігріти на сковороді олію і посмажити млинці, має вийти приблизно 12–15 млинчиків. Ріпчасту цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити овочі на невеликій кількості олії до м’якості. Відокремити м’ясо від кісток і дрібно порізати. У глибоку миску викласти порізане м’ясо, овочі, вмішати сире яйце, трохи посолити і поперчити. Невелику форму для запікання (діамет­ром приблизно 24 см) змастити олією, застелити нахлистом млинцями (4–5 шт.) так, щоб краї звисали.

Начинку з курки розділити на три частини. Першу частину викласти рівним шаром на млинці, накрити зверху ще одним млинцем, потім викласти другу частину начинки, знову накрити млинцем, зверху – третій шар начинки. Підняти краї млинців до центру і накрити ними начинку, зверху викласти ще один млинець. Накрити форму фольгою і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці приб­лизно 20–25 хвилин. Потім дістати пиріг і дати йому охолонути, не знімаючи фольгу. Затим її зняти, накрити зверху плоским блюдом або обробною дошкою і перевернути. Подаючи пиріг на стіл, порізати на порційні шматки.

Читайте також Рецепти вареників: з картоплею та кисломолочним сиром