Смачний перекус: готуємо мафіни з куркою і сиром

23.11.2020 18:07 Корисно
фото receptisalatov.com фото receptisalatov.com
Такі мафіни – відмінна закуска для будь-якого столу. Завдяки ніжному курячому м’ясу і сиру виходять дуже смачними і ситними. Готувати їх зовсім не складно, тому обов’язково візьміть цей рецепт на замітку.

Знадобляться:
куряча грудка відварна – 300 г,
сир твердий – 200 г,
яйце – 2 шт.,
кефір – 150 мл,
борошно – 80 г,
майонез – 2 ст. л.,
зелень свіжа – кілька гілочок,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
вершкове масло (для змазування форми) – 10–15 г.

Відварену заздалегідь курячу грудку порізати маленькими кубиками і перекласти в глибоку миску. Туди ж додати кефір, борошно, яйця, дрібно порізану зелень, посолити і поперчити за смаком. Як слід перемішати до однорідної маси. Форми для мафінів змастити м’яким або розтопленим вершковим маслом і розкласти в них куряче тісто майже нарівні з краями – під час випічки мафіни трохи піднімуться.

Поставити форми в розігріту до 180–190 градусів духовку хвилин на 20–25, готові мафіни повинні підрум’янитися. Подавати на стіл краще теплими. Також як начинку можна використовувати шинку, гриби, тобто експериментувати за смаком – виходить дуже смачно в будь-якому випадку. Із вказаної кількості продуктів виходить 12 мафінів.

Читайте також Готуємо в мікрохвильовці: омлет на сніданок у чашці