Страва на вечерю: готуємо кабачки з цибулею, тушковані в сметанному соусі

Страва на вечерю: готуємо кабачки з цибулею, тушковані в сметанному соусі

фото russianfood.com

Любите смажені кабачки? Тоді тримайте рецепт соковитих і ніжних кабачків, а виходять вони такими завдяки сметанному соусу. Це дуже проста і легка в приготуванні закуска.

Знадобляться:
кабачок – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 0,5 шт.,
часник – 1 зубчик,
сметана – 120 г,
борошно – 1,5 ст. л.,
вода – 100 мл,
соняшникова олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Кабачок помити, обрізати кінчики і порізати кружальцями завтовшки в 1 см. У мисці змішати борошно із сіллю, обваляти в цій суміші кружечки кабачка з обох боків. Розігріти в сковороді олію і обсмажити на ній кабачки, потім перекласти їх на тарілку. Цибулю почистити і порізати півкільцями або четвертькільцями, обсмажити на олії до золотистого кольору, викласти зі сковороди.

Сковорідку витерти від олії. У мисці з’єднати сметану, подрібнений часник, сіль і мелений перець, влити воду, розмішати. У сковорідку спочатку викласти шар кабачків, зверху – шар цибулі, а поверх – знову кабачки. Залити сметанним соусом і тушкувати під кришкою на маленькому вогні приблизно 20 хвилин. Подавати на стіл можна і як самостійну страву, і як гарнір.

Читайте також Ласуємо смачненьким: бургундська яблучна запіканка

Автор: Вероніка Добриня
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: