Святкова страва: готуємо листковий салат з оселедцем, твердим сиром і буряком

27.11.2020 17:02 Корисно
фото signorina.ru фото signorina.ru
Цей салат – аналог оселедця під шубою, але трохи в іншому виконанні. Але виходить не менш смачно!

Знадобляться:
філе оселедця – 200 г,
картопля – 2 шт.,
буряк (невеликий) – 1 шт.,
ріпчаста цибуля – 1 шт.,
твердий сир – 100 г,
морква – 1 шт.,
сметана (або майонез) – 3–4 ст. л.,
часник – 2 зубчики,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Картоплю і буряк відварити, остудити і почистити, потім натерти на крупній тертці. Філе оселедця дрібно порізати. Ріпчасту цибулю теж дрібно порізати, твердий сир натерти на крупній тертці (попередньо охолодивши, так він буде краще натиратися). Морква в салат використовується в сирому вигляді. Її потрібно помити, почистити від шкірки і натерти на дрібній тертці, підставляючи її до зубчиків тертки боком, щоб отримати довгі стрічки, як у моркві по-корейському.

Читайте також Незвичні рецепти: готуємо салат з оселедцем і яблуком

Викласти салат шарами: спочатку шар натертої картоплі (попередньо її можна перемішати з невеликою кількістю сметани або майонезу), зверху також викласти шар сметани. Два зубчики часнику видавити через прес і додати до натертого буряка, туди ж додати столову ложку сметани і як слід перемішати, викласти на шар картоплі. Потім – шар оселедця, над ним – шар подрібненої цибулі. Моркву потрібно змішати з натертим сиром і столовою ложкою сметани, викласти поверх шару з цибулею. Дати салату настоятися 2–3 години. Подаючи на стіл, прикрасити зеленню.