Хрін на нашому столі

Хрін на нашому столі

Фото: xcook.info

Із коренів хрону готують безліч приправ до холодних м’ясних і заливних страв, соуси, використовують у салатах.

Тож пропонуємо декілька рецептів простих і корисних страв з хроном.

Салат із хрону й помідорів

80 г хрону, 200 г помідорів, 100 г сметани, 20 г лимонного соку, 1 яйце, сіль.

Непошкоджені спілі помідори миють, видаляють плодоніжку й нарізують тонкими кружальцями. Викладають на таріль, поливають сумішшю сметани, лимонного соку й натертого на дрібній тертушці хрону. Подають, прикрашеним нарізаними крутими яйцями.

 

Салат із хрону, моркви і яблук

80 г хрону, 250 г моркви, 150 г яблук, 40 г сметани, 10 г цукру, сіль, лимонний сік.

Очищені хрін і моркву подрібнюють на дрібній тертушці, яблука — на грубій. Додають сметану, цукор, сіль, лимонний сік, перемішують. Подають прикрашеним яблуками.

 

Соус із хрону

100 г хрону, 100 г сметани, 200 г оцту, сіль.

Очищений і дрібно натертий хрін заливають оцтом, кип’ятять 20 хвилин, проціджують, додають сметану й перемішують.

Матерiaли по темі

Автор: Зоя Голіусова
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: